Saját szabályukat szeghették meg Gyurcsányék Sápi Mónika miatt

A dollárbaloldal botrányában érintett DK-s politikus a nyíregyházi választókerületi elnöki tisztújításon lehet, hogy el sem indulhatott volna.

Magyar Nemzet
2023. 04. 03. 12:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztújító taggyűlést tartott Nyíregyházán a Demokratikus Koalíció, amelynek keretében új választókerületi elnököt és elnökségi tagokat választottak a jelenlévők − értesült lapunk.

Az új választókerületi elnök Nyíregyházán a DK-s Sápi Mónika lett, aki régiós területi igazgató is. A két pozíció betöltése ugyanakkor információink szerint ütközik a párt alapszabályával. Ennek értelmében Sápi Mónika a nyíregyházi választókerületi elnöki tisztújításon el sem indulhatott volna, Gyurcsányék viszont mégis támogatták az indulását.

 

Érdemes megjegyezni, hogy a DK-s politikus egyébként nem is nyíregyházi, hanem vásárosnaményi, sőt, korábban már a Jobbik és az MSZP színeiben is politizált. Sápi Mónika személye viszont akkor került reflektorfénybe, amikor kiderült, hogyhogy név szerint érintett lehet a dollárbaloldal botrányában. Miként lapunk is beszámolt róla, Sápi Mónika neve 2023-ban a Nemzeti Információs Központ által a Nemzetbiztonsági Bizottság számára készített második részjelentésben is feltűnt. 

A tájékoztatás 8. oldala alapján a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, a dollárbaloldal egyik fő pénzelosztója 8 371 379 forintot utalt a DSM Consulting Kft. számlájára, amely vállalkozás Sápi tulajdonában volt akkoriban.

Érdekesség továbbá, hogy a gazdasági társaságnak 2021-ben összesen 14 millió, 2020-ban pedig mindössze 3,1 millió forint volt a nettó árbevétele, így az MMM-es utalás ezekhez képest roppant komoly bevételt jelentett a politikus érdekeltségének. A céggel szemben – amelynek egyébként 2022 júniusa óta Sápi Mónika fia a tulajdonosa – négyszer rendeltek el végrehajtást, legutoljára 2022 novemberében a NAV illetékes megyei igazgatósága.

Gyurcsány Ferenc és Sápi Mónika
Gyurcsány Ferenc pártelnök és Sápi Mónika Forrás: Facebook

A történtek kapcsán lapunk kérdésekkel fordult a Demokratikus Koalíció sajtóosztálya felé, arról érdeklődve, mi indokolta, hogy a párt alapszabályával szemben engedélyezték Sápi Mónika indulását Nyíregyházán. Amennyiben választ kapunk, frissíjük cikkünket. 

Borítókép: Gy. Németh Erzsébet árnyékminiszter és Sápi Mónika (Fotó: Gy. Németh Erzsébet/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.