Politikai boszorkányüldözés

– Az időzítés nem véletlen: a nekünk járó és az EU által jogtalanul, politikai okokból visszatartott forrásokkal kapcsolatos tárgyalások fontos mérföldkőhöz értek – fogalmazott lapunknak Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának látogatásával kapcsolatban. A szakértő szerint a dollárbaloldal pénzügyi donorjai alighanem még mindig abban bíznak, hogy sikerül gazdasági eszközökkel kivéreztetni a nemzeti kormányt, így érve el a kormányváltást.

2023. 05. 15. 4:45
null
Borítókép: Az Európai Unió országainak zászlója leng az Európai Parlament székháza előtt az északkelet-franciaországi Strasbourg városában 2022. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez újabb felvonása a hazánkkal szemben Brüsszelben évek óta folytatott politikai boszorkányüldözésnek – emelte ki lapunknak Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának háromnapos magyarországi látogatásával kapcsolatban. A szakértő emlékeztetett, hogy a bizottság április 25-én meghallgatást tartott, azzal a képtelen váddal állva elő, hogy hazánkban diszkriminálják, maffiaszerű módszerekkel zsarolják a külföldi vállalkozásokat, elsősorban a német cégeket.

 − Mondani sem kell, hogy ezt az újabb gyűlölködést olyan apróságok, mint a tények, nem különösebben zavarták meg 

−fogalmazott Kovács Attila. Hiába magas továbbra is a befektetési kedv és a bizalom a hazánk iránt, Arne Gobertnek, a Magyarországon működő német cégeket és vállalatokat tömörítő Német Gazdasági Klub elnökének egyszerűen nem engedték meg, hogy felszólaljon az említett meghallgatáson és ellentmondjon ennek a rágalomhadjáratnak. − Így működik az európai demokrácia − fogalmazott a szakértő, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a bizottságban ott van hazánk örök kritikusa, Daniel Freund is, ami jól mutatja, mennyire csak aktuálpolitikai igényeket szolgál ki a vizsgálódás.

Kovács Attila kifejtette, elég egyértelmű, hogy az eddig tapasztaltakhoz hasonlóan most is tendenciózusan válogatták ki azokat, akikkel a bizottság találkozik. A szakértő hangsúlyozta, hogy a kötelező állami szereplők mellett – akiknek a véleménye valószínűleg meg sem jelenik majd a dokumentumban – szinte kizárólag a dollárbaloldalhoz kapcsolódó szereplőkkel találkoznak majd a bizottság tagjai, így például Karácsony Gergellyel. – Az könnyedén kikövetkeztethető az eddigi hasonló uniós dokumentumok alapján, hogy az „oknyomozó újságírók” és „nem kormányzati szervezetek”, valójában mely szűk liberális kört rejtik, s ők bizonyára készségesen igazolják majd a bizottság minden vádját − emelte ki Kovács Attila, aki szerint az ítélet már megszületett, most csak a tanúkat keresik hozzá. Mint mondta, az újdonsült korrupciós vád komolyságát mutatja egyébként, hogy a komoly korrupciós ügybe keveredett Cseh Katalin, valamint a DK-s Rónai Sándor is a delegáció tagja lesz.

Kovács Attila kiemelte azt is, hogy a látogatás időzítése egyáltalán nem véletlen: a nekünk járó és az EU által jogtalanul, politikai okokból visszatartott forrásokkal kapcsolatos tárgyalások fontos mérföldkőhöz értek. 

− Az igazságügyi reform elfogadása után ugyanis megnyílhatnak a hétéves költségvetés be nem fagyasztott forrásai az ország előtt 

− emelte ki a szakértő, aki úgy fogalmazott, hogy az EP, amely kezdettől fogva a hazánkkal szembeni politikai boszorkányüldözés fő letéteményese volt, határozottan nem örülne egy ilyen fejleménynek. − A látogatás egyik fontos, be nem vallott célja az, hogy ismételten nyomást gyakoroljanak az Európai Bizottságra, hogy az valamilyen módon akadályozza meg a mérföldkövek magyar teljesítésének elfogadását, és így a források megnyílását. A másik fontos cél pedig az, hogy a költségvetési ellenőrző bizottság által is kelletlenül elismert magas külföldi befektetési kedvet letörjék − fejtette ki Kovács Attila. – A dollárbaloldal pénzügyi donorjai alighanem még mindig abban bíznak, hogy sikerül gazdasági eszközökkel kivéreztetni a nemzeti kormányt, így érve el a kormányváltást – tette hozzá.

Borítókép: Az Európai Unió országainak zászlója leng az Európai Parlament székháza előtt az északkelet-franciaországi Strasbourg városában 2022. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.