Majdnem hatvan év után lett új vezetője Veresegyháznak

A frissen megválasztott Cserháti Ferenc elődjére és a város többi szakemberére is támaszkodhat. Pásztor Béla korábbi tanácselnök, majd polgármester csaknem hat évtizeden át irányította a települést.

2023. 05. 22. 13:38
Forrás: Facebook/Cserháti Ferenc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Cserháti Ferenc polgármester és Zsigmond László főépítész garanciát jelentenek arra, hogy Veresegyház töretlenül tovább fejlődik a jövőben is – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Pásztor Béla, a város csaknem hat évtized után leköszönő első embere. Pásztor Béla kifejtette: Cserháti Ferenc hosszú évekig segítette a munkáját alpolgármesterként, így a legtermészetesebbnek tartja, hogy ő vezesse tovább a várost.

Veresegyház új polgármestere elődje bizalmát is élvezi Forrás: Facebook/Cserháti Ferenc

Zsigmond László főépítész, aki több mint három évtizede szolgálja a várost, rendkívül tehetséges ember. A polgármester számíthat rá, és így Veresegyház arculata a jövőben is megfelelően fejlődhet tovább. A gazdasági kérdéseknek is megvannak a felelősei, akik ezután is teszik a dolgukat. Veresegyház jó kezekben van, nyugodtan alszom

– mondta Pásztor Béla, hozzátéve, hogy a város vezetése a jövőben is számíthat rá, ha szükség van a tanácsaira.

Mint azt korábban megírtuk, a Pest vármegyei Veresegyházon azért rendeztek időközi voksolást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla idén februárban lemondott tisztségéről. A választáson egyetlen aspiráns, a független Cserháti Ferenc indult, ő eddig Pásztor Béla mellett volt alpolgármester. A 15 600 választópolgár tíz százaléka jelent meg vasárnap a szavazóurnáknál, Cserháti Ferenc összesen 1565 voksot kapott.

Noha borítékolható volt a jelölt győzelme, hiszen egy érvényes szavazattal is ő lett volna Veresegyház új polgármestere, Cserháti Ferenc a választás előtt személyesen és az online térben is intenzív kampányt folytatott.

A hivatalos Facebook-oldalán egy nappal a voksolás előtt megköszönte a találkozásokat. – Az elmúlt napokban olykor esőben, máskor napsütésben, több mint 150 veresi polgárral találkoztam, beszélgettem. Köszönöm a támogatást, és természetesen köszönöm az észrevételeket, javaslatokat, valamint a kritikát is. Továbbra is számítok önökre és önök is számíthatnak rám – mutatott rá Cserháti Ferenc.

Borítókép: Cerháti Ferenc (középen) egyedüli jelöltként is végigcsinálta a kampányt (Forrás: Facebook/Cserháti Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.