Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az LMBTQ-lobbi a kereszténységet támadja

A keresztény hit sérti az LMBTQ-jogokat – állapítja meg az Egyesült Nemzetek Szervezetének vezető LMBTQ- és genderszakértője, aki a szexuális kisebbségek védelme és boldogsága érdekében különböző ajánlásokat fogalmaz meg a tagállamoknak. A XXI. Század Intézet elemzője, Nagy Ervin szerint a progresszívek egy antropológiai forradalmat akarnak véghez vinni, meg akarják dönteni azt a fajta emberképet, ami több ezer éven keresztül létezett.

Elek–Máté
2023. 06. 22. 5:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggodalmát fejezte ki az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában tegnap bemutatott jelentés miatt a CitizenGO, mivel annak írói úgy vélik, 

a keresztény hit sérti az úgynevezett LMBTQ-jogokat.

A konzervatív érdekvédelmi szervezet tájékoztatása szerint az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) vezető ­LMBTQ- és genderügyi ENSZ-szakértőjéhez, Victor Madrigal-Borlozhoz köthető jelentés célja jogi és politikai narratívákat nyújtani az LMBTQ-jogok és a vallásszabadság kapcsolódásáról, továbbá ajánlásokat megfogalmazni az ENSZ-tagállamok és más érintettek részére arról, hogy az LMBTQ-közösségek védelme és boldogsága érdekében maradéktalanul teljesítsék a nemzetközi emberi jogból eredő kötelezettségeiket. 

A CitizenGO ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az ENSZ-ben elhangzott ajánlások – amellett, hogy megsértik a hit szabad gyakorlásához való jogát – odáig vezethetnek, hogy a különböző kormányok beavatkoznak a vallási ügyekbe,

rákényszeríthetik az egyházakat az azonos neműek „házasságának” támogatására, valamint korlátozhatják a papok és lelkészek szabadságát abban, hogy segíthessenek a hozzájuk forduló, nem kívánt homoszexualitással vagy LMBTQ-irányú érzelmekkel küszködő embereknek.

A Victor Madrigal-Borloz által bemutatott jelentés szintén igazolja, hogy az uniós intézményekhez hasonlóan az Egyesült Nemzetek Szervezete is prioritásként kezeli az LMBTQ-közösségek érdekérvényesítését. Nagy Ervin szerint mindez azért történik, mivel 

az önmagukat liberálisnak nevező, de neomarxista módon gondolkodó, progresszív politikai csoportok globálissá akarják tenni a napirendjüket, amelyhez különböző transznacionális szervezeteket is fel akarnak használni, mint az Európai Unió vagy az ENSZ. 

A XXI. Század Intézet elemzője kiemelte: a progresszívek trükkje az, hogy a témákat megpróbálják egy fontos társadalmi kérdésként beállítani, holott ezeknek egy politikai vita részét kellene képezniük. – Rá­adásul olyan NGO-kon, aktivistaszervezeteken keresztül akarják hirdetni a saját nézeteiket, amelyek nem indulnak választásokon, pedig ott megmérethetnék azokat az ügyeket, amikről politikai vitát kellene folytatni – mutatott rá szakértő. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a pride-hónap kapcsán ismét előtérbe került ez a fajta politikai nyomásgyakorlás. Az elemző szerint a keresztény vallás akadályt jelent, mert a progresszívek egy antropológiai forradalmat akarnak véghezvinni. 

Meg akarják dönteni azt a fajta emberképet, ami több ezer éven keresztül létezett, eltörölni a határokat a férfi és a nő, a gyermek és felnőtt között, valamint meg akarják szüntetni a klasszikus családmodellt

– szögezte le Nagy Ervin. A kereszténység pedig – ahogy minden világvallás – védi ezt az emberképet – mutatott rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.