KTK: Gyurcsánnyal a háta mögött Karácsony Gergely csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát

A főpolgármester délelőtt a főváros kivéreztetéséről írt a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 01. 12:31
null
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát, Budapestet – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Hozzátették: eközben Gyurcsány Ferenc emberei elfoglalták a városháza összes pozícióját, és a főpolgármester most Gyurcsány Ferenc felszólítására a kormányt támadja.

Karácsony Gergely délelőtt a főváros „kivéreztetéséről” írt a közösségi oldalán.

Arról elfelejtett posztolni, hogy hová tüntette Tarlós István 214 milliárdos megtakarítását

– mutatott rá a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Emlékeztettek: a gazdasági növekedésnek köszönhetően Budapest iparűzésiadó-bevételei soha nem látott mértékben növekednek, a 2019. évi 164 milliárd forintról idén várhatóan 271,6 milliárd forintra, 2024-ben pedig még ennél is magasabb összeg várható.

 

Karácsony Gergely szerint kivéreztetik a fővárost

Karácsony Gergely főpolgármester a bejegyzésében azt írta: a kormány jövő évi költségvetési terve fokozná Budapest „kivéreztetését”, és szerinte „ez már vérontás”.

Budapesttől a kormány annyi pénzt akar elvenni, amiből 82 napig működik a város. El akarnak venni az életünkből közel három hónapot. Ha hagyjuk. De nem fogjuk hagyni, mert ez a Budapest-ellenes politika nemcsak igazságtalan, hanem törvénytelen is

– olvasható a főpolgármester posztjában. Szerinte a kormány „2024-ben is elő akarja állítani azt a tarthatatlan, igazságtalan és törvénytelen helyzetet, hogy Budapest támogatja a kormányt, és nem fordítva”. Közölte: idén 33 milliárd forint a Budapestnek járó állami normatíva, jövőre 34,5 milliárdot szánnak erre, vagyis az inflációt is figyelembe véve még csökken is a támogatás. Ehhez képest idén 58 milliárd forint szolidaritási adót von el a kormány, jövőre 75 milliárdot, ami a főpolgármester szerint azt jelenti, hogy a kormány tizenötszörösére emelné a Budapestet érintő terhet. Közölte: idén Budapest 25 milliárddal támogatta a kormányt, jövőre több mint negyvenmilliárd forinttal kellene támogatnia.

Karácsony Gergely szerint a Budapest-ellenes politikára a Budapest-párti kiállás lehet a válasz, erről szól az első Budapesti Lakógyűlés.

Szükség van a budapestiek kiállására, de ebben a helyzetben szükség van rendkívüli lépésekre is: bíróság elé citáljuk a kormányt. Nemcsak azt bizonyítjuk be, hogy a Budapest-ellenes politika országrontó politika, hanem azt is, hogy a városunk kivéreztetése törvénytelen

– fogalmazott a főpolgármester.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.