Bedugult az M7-es, tíz kilométeres a kocsisor

Sokan haladnak az autópályán, Siófoknál baleset is lassítja a haladást.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 07. 30. 11:43
null
Letenye, 2020. július 11. Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelõ elõtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelõnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezõen regisztrálják belépõket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két személygépkocsi ütközött össze 2023.07.30-án 13 óra 33 perc körüli időben a 710-es számú út 2. kilometerszelvénynél Balatonakarattya közigazgatási területén. 

A rendelkezésre álló információk alapján az M7 autópálya irányába közlekedő nő az általa vezetett személygépkocsival eddig tisztázatlan okból áttért a bal oldali sávba és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival. A balesetben négy fő sérült. 

A sérültek ellátása valamint a helyszínelés és műszaki mentés idejére a Főkajári körforgalomtól a baleset helyszínéig időszakos forgalom korlátozásra és torlódásra lehet számítani, kerülni a 71-es főút irányába lehetséges – hívta fel a figyelmet a police.hu.

Az M7-es autópályán Budapest felé a 105-ös jelű Siófok-centrum/Szekszárd csomópontnál szintén baleset történt. A 105-ös kilométernél sávzárásra lehet számítani, a torlódás csaknem tíz kilométeres.

Az Útinform tájékoztatása szerint 

a párhuzamosan futó 7-es főúton is telítettek a sávok, 

szakaszos torlódások alakultak ki a Zamárdi és Sóstó közötti szakaszon.

Több szakaszon is beállt az M7-es

Az M7-esen sokan tartanak a főváros irányába, ezért a Siófok és Szabadbattyán közötti szakaszon rendkívül erős a járműmozgás. Szakaszos torlódás, lassulás tapasztalható, ezért hosszabb menetidővel lehet számolni.

Az M7-esen a Letenye felé vezető oldalt a 161-es és a 166-os kilométer között lezárták. A forgalmat az ellenkező, főváros felé vezető oldalra terelték, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom. A munkaterületnél mindkét irányba lassulás, torlódás alakult ki.

A párhuzamosan futó 7-es főúton is telítettek a sávok, szakaszos torlódások alakultak ki a Zamárdi és Lepsény közötti szakaszon. Az északi part felől, aki teheti a 8-as főúton kerüljön Székesfehérvárig – tancsolta az Útinform.

Buszbaleset Tihanynál

A 71-es főúton, Tihany térségében összeütközött egy személyautó és egy autóbusz. A 45-ös kilométernél a főutat lezárták. Aki teheti, a Balatonfüred–Aszófő útvonalon, a főúttal párhuzamosan futó alsóbbrendű úton kerülhet.

A hagyományos Művészetek Völgye fesztivál még hétfőig tart. Emiatt a 77-es főúton Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán erős jármű- és gyalogosforgalomra lehet számítani. A hét és fél tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket a Pula–Nyírád–Zalahaláp–Tapolca útvonalra terelik el.

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat–kelet irányban érdemben megnövekedett a menetidő, elsősorban az M1-es autópályán. 

A tranzitforgalom jelentős részét elsősorban a Németországból érkező autósok teszik ki, ugyanis mostantól már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a teljes Németországban nyári szabadságolási szezon van, ami kihat több térség közlekedésére is. Ezért a közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk itthon is, főleg az M1–M0–M5–M43-as autópálya útvonalon.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.