Karácsony pártjában nem jelent erkölcsi problémát a kegyeletsértő magatartás

Töretlen bizalmat élvez a Párbeszéd vezérkarában a párt albertirsai önkormányzati képviselője, aki évekkel ezelőtt halálra gázolt a zebrán egy fiatalt, majd a tragikus balesetet embertelen cinizmussal, olykor gúnyosan kommentálta a közösségi oldalán. Bár Gér Mihály a hatósági vizsgálat során vétlennek bizonyult, a később nyilvánosságra került kegyeletsértő megnyilvánulásai miatt tavaly februárban kénytelen volt visszalépni az országgyűlési képviselő-jelöltségtől. A napokban azonban ismét szervezőként vett részt a baloldali párt egyik tüntetésén Tordai Bence és Szabó Rebeka társelnökök mellett.

Munkatársunktól
2023. 07. 06. 15:45
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra feltűnt a Párbeszéd egyik tüntetésén az a Gér Mihály, aki évekkel ezelőtt Budapesten az Oktogonnál elgázolt a zebrán egy fiatal párt, amelynek következtében a fiú életét vesztette, a barátnője pedig mozgássérültté vált. Ezúttal a bátonyterenyei akkumulátorgyár ellen a múlt héten rendezett demonstrációról készült felvételeken látható, amint aktívan közreműködik a lebonyolításban Tordai Bence és Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnökei társaságában. Ez azt jelenti, hogy továbbra is töretlen a bizalom iránta az újabban zöldnek nevezett baloldali párt vezérkarában, számítanak a munkájára. Hasonló alkalom volt májusban is, amikor Gér Mihály egy kormányellenes tüntetésen a Kossuth téren kedélyesen fotózkodott Tordai Bencével és Szabó Tímea frakcióvezetővel, a képet meg is osztotta a Facebook-oldalán.

Mindez azért érdekes, mert 2022 februárjában kénytelen volt visszalépni az országgyűlési választáson való indulástól Karácsony Gergely jelöltje a Pest megyei Monoron, miután óriási felháborodást keltett, hogy milyen embertelen, cinikus módon kommentálta még 2016-ban az ismerőseinek a közösségi oldalán a halálos kimenetelű balesetét. 

A Bennfenteshez eljuttatott, a portál által publikált képernyőmentések alapján, amelyek a zárt Facebook-csoportban történt üzenetváltásokat tartalmazzák, a párbeszédes politikus érzéketlenül, szinte kérkedve számolt be a csoport tagjainak a tragikus balesetről.

„Na ki ölt ma embert… Részegen ne rohanjatok elém lécci” – élcelődött Gér Mihály közvetlenül a tragikus baleset után az említett Facebook-oldalon. „Ráadásul a kocsim is csupa velő meg haj. Tök undi”– fűzte hozzá gyomorforgató cinizmussal. Egy másik kommentjében felidézte, hogy szabályosan, a megengedett sebességgel vezetett, amikor a két gyalogos a zebrán, a piros jelzés ellenére kirohant az autója elé. Egyúttal megnyugtatta a csoport tagjait, hogy a helyszínelő is biztos benne, nem lesz gondja a gázolásból, sőt már azt magyarázta, hogyan kell ebben az esetben a biztosítóval megtéríttetni az autójában keletkezett kárt.

Az elhunyt fiú barátnőjéről döbbenetes érzéketlenséggel úgy fogalmazott: „A csajt csak megnyomorítottam.”

Miután  tavaly februárban nyilvánosságra került az idézett kommentgyűjtemény, Gér Mihály bejelentette, hogy visszalép a képvisel-jelöltségtől Pest megye 10. választókerületében. A Párbeszéd politikusa a közösségi oldalán kiadott közleményében elismerte, hogy a Facebookon korábban ő kommentálta embertelen módon a halálos kimenetelű balesetet. A történteket azzal magyarázta, hogy sokkhatás alatt írta az üzeneteit, és megjegyezte, hogy ugyanott bocsánatot kért értük. Azt is hangsúlyozta, hogy vétlen volt a balesetben, amit jogerős bírósági ítélet is igazol. 

Valódi megbánásról azonban szó sincs, hiszen Gér jelenleg is önkormányzati képviselő Albertirsán – mivel a helyiek tiltakozása ellenére nem mondott le mandátumáról, csak a parlamenti választáson való részvételtől lépett vissza –, és mint a bátonyterenyei tüntetés is példázza, azóta is rendszeresen részt vesz pártja országos akcióiban. Mindez arra utal, hogy a korábbi botránya nem okozott morális problémát sem neki, sem a Párbeszéd vezetőinek, a bizalom töretlen iránta.

Borítókép: Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa transzparenst tart (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.