A kereszténység felszámolása zajlik, helyette egy hamis vallás van kialakulóban

Szándékosan vagy vakon, de az Európai Unió és az ENSZ is a hagyományos értékrend, a kereszténységen alapuló társadalom leépítésén és felszámolásán munkálkodik. Ehelyett egy hamis, erőszakosan térítő szeretetvallás van kialakulóban, amelynek papsága nagy NGO-k emberi jogi aktivistáiból, őket kiszolgáló politikusokból és celebritásokból áll – hangsúlyozták lapunknak a Szent István Intézet vezetői, akik szerint azok a törekvések, amelyek Európát Isten nélkül képzelik el, óhatatlanul is romba döntik azt.

2023. 08. 18. 4:55
null
20220820 Budapest Szent István király ünnepén tartott szentmise a Szent István-bazilikában. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás kijelenteni: az uniós intézményekhez hasonlóan már az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) is prioritásként kezeli az LMBTQ-közösségek érdekérvényesítését, céljaik eléréséhez pedig azokat az évezredes, tradicionális értékeket is képesek feláldozni, amelyek az ábrahámi vallásokban gyökereznek. 

Támadás alatt a kereszténység Európában
Támadás alatt a kereszténység Európában 

Erre a törekvésre utal az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában nemrégiben bemutatott jelentés is, amely az LMBTQ-ideológiának rendelné alá a vallásokat, sőt azt kezdeményezi, hogy rákényszerítsék az egyházakat az azonos neműek „házasságának” támogatására, valamint korlátozhatják a papok és lelkészek szabadságát abban, hogy segíthessenek a hozzájuk forduló, nem kívánt homoszexualitással vagy LMBTQ-irányú érzelmekkel küszködő embereknek.

Itt érdemes felidézni az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja, Vera Jourová nyilatkozatát is, aki kijelentette, hogy az EU megvédi az LMBTQ-személyeket a vallásoktól vagy éppen azokat az Európai Parlament kommunikációját megreformáló javaslatokat, amelyek a hagyományos európai keresztény nevek használatát, illetve a karácsony kifejezést is tiltották volna az uniós kommunikációban.

Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója szerint veszélyes tévútra került az emberi jogok újraértelmezésére tett posztmodern kísérlet, amely ma – elsősorban a szexualitás témájára koncentrálva – az ember öndefiniálását tette meg a gondolkodás és most már a jogalkotás zsinórmértékének is. Máthé Zsuzsa rámutatott, manapság az identitást egyre inkább a szexualitás kérdéskörére igyekeznek redukálni, mintegy igazolást keresve egy szabados, erkölcsi gátak nélküli életformához, amely menthetetlenül elvezet a társadalmak bomlásához is. Mint fogalmazott, jelenleg egy hamis, erőszakosan térítő szeretetvallás van kialakulóban, amelynek „papságát” a nagy NGO-k emberi jogi aktivistái és az őket kiszolgáló politikusok és celebritások adják. 

Egyre inkább tapasztaljuk e két világkép: az Isten törvényeit elfogadók és az Isten személyét a világból likvidálni kívánók ütközését, amely ma az LMBTQ-lobbisták és az abortuszt emberi jogként beállítók harcos követeléseiben mutatkozik meg legnyilvánvalóbban. Ez a kiforgatott jogkiterjesztés vezet el ahhoz, hogy az első generá­ciós emberi jogok szenvednek csorbát, kezdve az élethez való joggal, s folytatva a lelkiismeret szabadságának durva megsértésével, amely elsősorban a keresztény emberek és a keresztény tanítás ellen irányul 

– hangsúlyozta az igazgató.

Máthé Zsuzsához hasonlóan Varga Gergő Zoltán is úgy véli: bár nehéz megmondani, hogy szándékosan vagy vakon, de az uniós intézmények és az ENSZ is a hagyományos értékrend, a kereszténységen alapuló társadalom leépítésén munkálkodik. A Szent István Intézet kommunikációs vezetője szerint azok a törekvések, amelyek Európát Isten nélkül képzelik el, óhatatlanul is romba döntik azt.

 Akár a hitleri Németországot, akár a sztálini Szovjet­uniót nézzük, amelyek halottnak nyilvánították Istent, százmilliós nagyságrendben követeltek emberéleteket. Ezt már kétszer „kipróbáltuk” a XX. század során, de úgy tűnik, Európa vezető politikusainak ez már túl régi lecke

 – fogalmazott Varga Gergő Zoltán. Amivel nem számolnak – folytatta –, az az exponenciálisan növekvő muszlim réteg, akiknek a vallása ezen vitatott kérdésekben ugyanolyan szilárdan konzervatív, mint a kereszténység. A különbség az, hogy az iszlámnak – Henri Boulad atya tanúsága szerint – két fő jellemzője van, az, hogy radikális és hogy politikai, amely minden esetben arra törekszik, hogy egyesítsen vallást, társadalmat, politikát és kultúrát. Legrosszabb esetben, ha az unió vezető székeiben ülő keresztény politikusokról újfent kiderül, hogy csak nevükben keresztények, és nem állítják meg ezeket az áramlatokat, majd megállítja az iszlám – hangsúlyozta.

Borítókép: Szent István király ünnepén tartott szentmise a Szent István-bazilikában (Fotó: Kurucz Árpád)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.