Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A magyarok háromnegyede kiáll az ország kultúrája mellett

Az Alapjogokért Központ legújabb közvélemény-kutatásából az is kiderül, hogyan vélekedünk a keresztény értékrendről.

2023. 09. 27. 9:43
Cisz­ter­ci Szent Im­re temp­lom
Mise a budapesti Cisz­ter­ci Szent Im­re-temp­lomban (Forrás: Facebook/Budai Szent Imre Plébánia) Fotó: Facebook/Budai Szent Imre Plébánia Forrás: Facebook/Budai Szent Imre Plébánia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választókorú magyarok 75 százaléka szerint Magyarország kultúrája és hagyományai alapján is keresztény nemzet, sőt, 86 százalékuk – követve ezeket a hagyományokat – meg is van keresztelve – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából, amely arra is rávilágít, hazánkban erős a keresztény hagyományokhoz való állampolgári kötődés.

A szervezet emlékeztet, Európában a Krisztus-hívőkkel szembeni cselekedetek nemcsak megszaporodtak, hanem erőszakosabbá is váltak. – Nem véletlen, hogy a keresztény örökség Nyugat-Európában szorongatott helyzetbe került, hiszen egyfelől az illegálisan érkező iszlám tömegek, másfelől az eltörlés kultúráját hirdető baloldali szélsőségesek vonták ostrom alá – jegyezték meg.

 

Hazánkban viszont az alaptörvény elismeri a kereszténység nemzetmegtartó szerepét, mely szerint Magyarország keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége, ahogy minden gyermek számára biztosítja a keresztény értékrend szerinti nevelést.

Az Alapjogokért Központ felmérése szerint a válaszokból kiderül, hogy az egyébként is erős vallásos meggyőződés akár még tovább erősíthető. Magyarország ennek érdekében sokat tett az utóbbi években: elkötelezetten védi Európa határait az iszlám térhódítással szemben, a Hungary Helps program révén a világ minden pontján segíti a hívőket, sőt a magyar kormány – a nyugati liberális elitekkel ellentétben – vállalta a keresztény hagyomány védelmét. Ferenc pápa ennek kapcsán maga is elismeréssel nyilatkozott hazánkról, az üldözött keresztényekért nyújtott segítséget kiemelve.

 

 

Borítókép: Mise a budapesti Cisz­ter­ci Szent Im­re-temp­lomban (Forrás: Facebook/Budai Szent Imre-plébánia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.