Új vezérigazgató van a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

Az új vezető célja, hogy az egyetem megkezdett munkájára építve javítsa a METU nemzetközi versenyképességét.

Forrás: VIlággazdaság2023. 09. 15. 19:56
null
Budapest, 2021. augusztus 8. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) államilag akkreditált magán felsõoktatási intézmény kör alapú zuglói campusa a fõváros XIV. kerületében, a Nagy Lajos király út 1-9. szám alatt. Az intézmény korábban - 2016-ig - Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskola néven mûködött. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Branstetter Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deloitte Hungarytől átigazoló Wenczel Richárd veszi át a 14 év után távozó Tóth Ágnestől a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) vezérigazgatói székét – írta a Világgazdaság.

A hírportál szerint Wenczel az egyetemi életet jól ismerő, sok menedzseri tapasztalattal rendelkező szakember. Célja, hogy az egyetem megkezdett munkájára építve javítsa a METU nemzetközi versenyképességét – írták. Ehhez az oktatás minőségének javítását tartja a legfontosabbnak, ehhez pedig szerinte fejlesztésekre van szükség.

A METU-t Közép-Európa legismertebb és leginnovatívabb magánegyetemévé tervezi változtatni, illetve a hazai felsőoktatásban vezető szerepet szán neki.

– írták. Tóth Ágnes, az egyetem leköszönő vezérigazgatója szeptember 23-án adja át a tisztségét Wenczel Richárdnak. Tóth a nyáron hozta meg a döntést, az egyetem vezetői, oktatói és hallgatói köszönetet mondtak az eddigi munkájáért. Tóth Ágnes tizennégy éven keresztül dolgozott a METU fejlesztéséért és növekedéséért.

A Világgazdaság szerint a nem modellváltó egyetemeken teljes a nyugalom Erasmus-ügyben. A hamarosan kezdődő 2023–2024-es tanév elvben még rendben lemegy mindenhol, a jövő a nagy kérdés az Erasmus szempontjából. Rámutattak: 

az öt állami fenntartásban maradt egyetemnek nem lesz izgulnivalója, hiszen már a tervezett diákszámaik és a hozzárendelt eurók is nyilvánosak, a szerződéseket is meg lehet kötni.

A modellváltó intézmények eközben aggódhatnak tovább, hogy mikor egyezik meg az Európai Bizottság és a magyar kormányzat – írták.

Borítókép: A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) államilag akkreditált magán felsőoktatási intézmény kör alapú zuglói campusa a főváros XIV. kerületében, a Nagy Lajos király út 1–9. szám alatt (Fotó: MTVA/Branstetter Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.