A magyarok elől elzárt Erasmus-programból is került pénz a muszlim terroristákhoz

Amíg Magyarország egy forintot sem kap az uniós egyetemi támogatási programból, addig a Hamász terrorista mozgalomhoz több száz millió eurós forrás juthatott el.

2023. 10. 20. 7:26
Police report two shootings in Rotterdam
epa10887881 A police officer from the special intervention service prepares outside the Erasmus MC Rotterdam hospital on Rochussenstraat, which has been cordoned off after two shooting incidents in Rotterdam, Netherlands, 28 September 2023. An unknown person wearing combat clothing shot at people first in an apartment and after in the hospital, the police announced. EPA/BAS CZERWINSKI Fotó: EPA/BAS CZERWINSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió kétes szerepet játszhatott több olyan, százmillió eurós támogatás odaítélésében, amely civil szervezeteken keresztül a Hamász terrorszervezethez jutott el – idézte az Origó Florence Bergeaud-Blackler antropológus-kutatót, szociológust, aki a Le Figarónak adott interjúban arra is rámutatott, milyen szoros kapcsolatrendszer van a Hamász terrorista mozgalom és a Franciaországhoz erősen kötődő Muszlim Testvériség között.

A szakértő szerint az iszlám a nyugati világot egy békés, meggyőzésesen, úgymond csábításon alapuló módszerrel hálózta be, mert megértették, hogy a technológiában és katonailag fölényben lévő Nyugathoz csak az elmék és a szívek megtérítésén vezethet út. Módszerük a befolyásolás, a hírszerzés, a beszivárgás. 

Az elmúlt évtizedben legalább kétszázmillió euró európai és nemzetközi közpénzből finanszírozták projektjeiket az Európai Unió által terrorista szervezetként nyilvántartott Palesztinai Felszabadítási Szervezettel kapcsolatban álló nem kormányzati – vagyis civil – szervezetek részvételével

– állította Florence Bergeaud-Blackler. A szociológus hozzáteszi, az 1990-es évektől kezdve a Muzulmán Testvériség európai ága a fiatal muzulmánok körében az iszlám ellenségeinek mártírjai képet alkotta meg a palesztinokban. Videókazettákon újra és újra lejátszották nekik a Sabrában és Shatilában meggyilkolt családok véres képeit. Ezzel egy időben elkezdték terjeszteni a mártír fogalmát, több generációt igyekeztek átmosni az elmúlt évtizedekben.

A cikk szerint az Európai  Testvérek szolidárisak a Hamásszal, és pont ugyanúgy gyűlölik Izraelt.

A francia antropológus súlyos megállapításokat tesz, amikor a Muzulmán Testvériség európai intézményekre gyakorolt befolyásáról beszél. Sőt úgy látja, hogy több száz milliós EU-s forrás juthatott el közvetlenül vagy közvetve a Hamászhoz, többek között abból az Erasmus-programból, melynek kifizetését az EU Bizottság felfüggesztette Magyarországgal szemben – nevetséges indokkal. 

 – Bárhol is tevékenykednek, a testvériség elsőként mindig az egyetemeket és az iskolákat veszi célba. Egy 2020-as izraeli jelentés szerint a Muzulmán Testvériség által alapított és a Hamászhoz szorosan kötődő Gázai Iszlám Egyetem – több mint 130 egyetemmel és kutatóközponttal összeállva – összesen 21 EU-s ország nemzetközi projektjeiben vett részt. A legtöbb pénzt az Erasmus+ (az EU európai oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja) vagy a Horizont 2020 projekt (az EU 2014–2020 közötti időszakra szóló kutatási és innovációs finanszírozási programja) keretében osztották szét, több millió euró értékben  – fejtette ki a szakértő.

Az NGO Monitor elemzése szerint nem csak a Hamászt támogatják ilyen módon. Az elmúlt évtizedben legalább kétszázmillió euró európai és nemzetközi közpénzből finanszíroztak olyan projekteket, amelyekben az Európai Unió által terrorista szervezetként nyilvántartott szerveződéssel kapcsolatban álló nem kormányzati (civil) szervezetek vettek részt, nem számítva az uniós tagállamok nemzeti finanszírozását.

„Brüsszel bejelentette, hogy felülvizsgálja a Palesztinának nyújtott összes támogatást annak biztosítása érdekében, hogy az ne egy terrorista szervezethez jusson. Vajon ez egy üdvözítő felébredés?”  –  teszi fel a kérdést a Le Figaro. Florence Bergeaud-Blackler válaszában azt emeli ki, hogy ez a bejelentés mindenkit meglepett, mert azt sugallta, hogy az EU által állandóan, kioktató hangnemben előadott, kellő gondossággal történő kötelezettségvállalás elve mégsem annyira gondos, mint amennyire azt az európai tisztviselők meghirdetik.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: EPA/Bas Czerwinski)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.