Gyurcsány legjobb tanítványaként uszított a kereszténység ellen Pankotai Lili

Pankotai Lili szerint a kereszténységet ki kell zárni az iskolákból, mert éppúgy ideológia, mint az LMBTQ-ideológia.

2023. 10. 24. 11:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehet, hogy érdemes lenne a baloldali aktivista lánynak először az érettségit letennie, másfelől a történelemórán jobban odafigyelnie. Ha ezt megtenné, akkor tudná, hogy amit beszél, az butaság. A kereszténység nem ideológia, hanem vallás. Az LMBTQ-ideológia pedig egy politikai törekvés – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, akit Pankotai Lili keresztényellenes kirohanásáról kérdeztünk.

Pankotai Lili szerint a kereszténységet ki kell zárni az iskolákból, mert éppúgy ideológia, mint az LMBTQ-ideológia. Fotó: Kurucz Árpád

Mint korábban beszámoltunk róla, Pankotai Lili baloldali aktivista a Nyílt sisak című vitaműsorban azt követelte, hogy „zárják ki a keresztény ideológiát is az iskolákból, ha az LMBTQ-ideológiát kitiltják, mivel mindkettő ideológia.” Pankotai emellett sérelmezte azt is, hogy nagy támogatást kapnak a keresztény iskolák, ezért sok szülő oda viszi a gyerekeit, majd később azt is hozzátette, hogy az állami és az egyházi iskolák között ég és föld a különbség. 

Itt is hiányos a baloldali aktivista ismerete

– jegyezte meg Hollik István. Kiemelte: az egyházi és az állami iskolákat legutóbb Gyurcsány Ferenc különböztette meg. – Kevesebb pénzt kaptak, mint az államiak. Ezt nem én mondom, hanem az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy törvénytelenül jártak el. 

A magyar kormány minden iskolának ugyanannyi támogatást biztosít. Ha Pankotai Lilli azt érezte, hogy az egyházi iskola jobb, az lehet azért van, mert személyes tapasztalatairól beszélt, tehát hogy az egyházi iskola, ahová járt, az jó volt

– magyarázta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Ismert ugyanis, hogy Pankotai Lili a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanulója volt. A baloldali aktivista egy tanártüntetés alkalmával a magyar nyilvánosságot végletekig megosztó slam poetryt adott elő, amely után a pécsi gimnázium igazgatója elhatárolódott Pankotai Lilitől, aki önként elhagyta az intézményt.

Az Alkotmánybíróság törvénysértést állapított meg

2002 és 2010 között komoly érdekellentétek feszültek a keresztény egyházak és a kormány között. Nem csak Horn Gábor, Fodor Gábor, Demszky Gábor, illetve a Miniszterelnöki Hivatal egyházpolitikai tanácsadója, Buda Péter élezte az ellentéteket – például a Vatikáni Szerződés felbontásának, felülvizsgálatának eshetőségével –, a Gyurcsány Ferenc vezette kabinetek elvonták az egyházi szociális és oktatási intézmények fenntartásához szükséges állami hozzájárulásuk egy részét is. Ez a kormányzati hozzáállás 2010-hez közeledve sem változott lényegében, holott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) számításai, valamint az Alkotmánybíróság törvénysértést megállapító döntése is rámutatott a diszkriminatív lépésre.

Borítókép: Pankotai Lili baloldali aktivista (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.