Az izgalom a tetőfokára hág, mindjárt kiderül, hogy esik-e ma hó idehaza

Dobpergés, trombitaszó.

Forrás: Időkép, Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 11. 17. 14:33
null
Kékestetõ, 2023. január 16. Havas táblák Kékestetõn 2023. január 16-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár húsz milliméter eső is eshet pénteken, a hegyekben pedig havas eső, hó is előfordulhat – adta hírül az Időkép. Korában a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy idén immár másodszor számíthatunk havazásra idehaza, ami kuriózumnak számít az elmúlt évek tendenciájához képest. 

A pénteki nap további időjárását egy hullámzó hidegfront alakítja majd, ami azt jelenti, hogy kimondottan szeles időre érdemes számítani a nap második felében. Ezzel azonban nem ér véget a történet, emellett ugyanis csapadék is jócskán érkezik majd, a portál szerint, néhol 15-20 milliméter is eshet. Hétvégi időjárás-előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat is erről tájékoztatott

az egybehangzó jóslatok pedig arra utalhatnak, hogy mindez elég nagy eséllyel meg is fog történni. 

Szintén mindkét portál állította, hogy a délutáni óráktól északkeleten, a hegyekben eső helyett jó eséllyel havas eső, havazás lesz majd. Megjegyzik, hogy a közlekedést ez a mennyiség nem feltétlenül nehezíti meg, de pár centiméter friss hó ismét fehérbe boríthatja a tájat, az előrejelzések szerint elsősorban a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység magasabb részeit.

Szombaton az ország keleti, északkeleti harmadán erős felhősödés lesz jellemző, szórványosan esővel, záporesővel, majd vékonyodik a felhőtakaró. Máshol felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel, és csak néhol alakul ki zápor.

A hegyekben, illetve az északkeleti, keleti országrészben havas eső, egy-egy hózápor is lehet szombaton.

Vasárnap napközben eleinte főleg fátyolfelhőzet várható, majd egy front vastagabb felhőzete vonulhat át az ország felett északnyugatról kelet felé, és helyenként előfordul kisebb eső, zápor. A hegyekben, illetve északkeleten néhol havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat. A csúcsérték 4 és 9 fok között valószínű.

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.