Szilveszterkor talán még olyanok is szívesen főznek virslit, akik az év többi napján csak hot dog formájában találkoznak vele. Elkészítése elsőre egyszerűnek tűnhet, ám ha nem veszünk figyelembe néhány fontos szabályt, lehet, hogy darabokban, szétrepedve fogjuk kivenni a főzővízből – írja a Mindmegette.
Nem véletlen, hogy a főtt virsli a kezdő szakácsok egyik kedvenc vacsorája, illetve reggeli opciója. Nem kell hozzá más, mint egy edény, amiben vizet kell forralni, az étel gerincét képező virsli, a mártogatáshoz szükséges mustár, esetleg kecsap, illetve egy kis majonéz ízlés szerint, na és persze egy (vagy több) szelet friss, ropogós kenyér.
A virslifőzésnél azonban gyakori probléma, hogy főzés közben hosszában elreped, és szinte szó szerint kifordul belőle a töltelék, ami nem éppen gusztusos. Hogy ez ne történjen meg, érdemes figyelembe venni néhány praktikus tudnivalót.