Demszky lerántotta a leplet Karácsony titkáról: azért nyer, mert ő a legismertebb

Demszky Gábor szerint a főpolgármester az ország második embere, jó ha beszél angolul, németül.

2024. 01. 22. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolgár György mélyinterjút készített a Budapestet húsz éven keresztül, 2010-ig irányító, SZDSZ-es főpolgármesterrel a baloldali Klikk TV YouTube-csatornáján. Demszky Gábor a beszélgetés alatt kifejtette, hogy a főpolgármester-választáson nagyon sokat számít, hogy mennyire ismert az adott jelölt. Szerinte éppen ezért is nyert, és emiatt is esélyes nyáron is Karácsony, mert ő a legismertebb. Demszky büszkén idézte fel, hogy neki is 90-95 százalékos volt az ismertsége, amikor politizált.

Demszky Gábor a szokásos kötelező baloldali öndicsérő körök után azt javasolta balliberális utódjának, Karácsony Gergelynek, hogy egy fél évet töltsön el az Európai Parlamentben, mert szerinte jót tenne neki is és a fővárosnak is.

Az interjú elején egyébként valószínűleg nem szándékosan, de keményen oda is szúrt Karácsonynak, mert

Demszky szerint a főpolgármester az ország második embere, ezért jó ha beszél angolul, németül, tárgyalóképes idegen nyelveken.

A bukott balliberális főpolgármester szerint ennek ellenére Karácsony Gergelynek még így is jó esélye van az újrázásra, és szerinte Budapest a helyén van, elégedett azzal, amit kései utódja tesz a fővárossal.

Az interjú végén a korábbi maoista Demszky Gábor kifejtette, hogy több évet töltött ösztöndíjakkal az Amerikai Egyesült Államokban 2010 után, és emiatt retteg ő is attól – mint minden balliberális elvtársa –, hogy Donald Trump visszatér az elnöki székbe.

Borítókép forrása: Klikk TV YouTube-csatornája

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.