Őrsi Gergely perben áll az A-Híd Zrt.-vel + videó

Megdöbbentő válaszokat kapott a Magyar Nemzet a fővárosi képviselőktől Lánchíd-ügyben a szerdai közgyűlésen. Horváth Csaba nem tudja, hogy többe vagy kevesebbe került a híd felújítása, Őrsi Gergely szocialista polgármester perben áll a felújítást lebonyolító A-Híd Zrt.-vel, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes pedig elárulta, hogy Karácsony Gergely az újságból követi az eseményeket.

2024. 01. 31. 17:24
null
Fotó: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne újabb fejlemény a Lánchíd-botrányban. A Lánchíd és Vig Mór botrányával összefüggésben több feljelentés is történt már, ráadásul a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is vizsgálatot indított. Az is kiderült, hogy a Transparency International Magyarország úgy készítette elő a botrányba fulladt felújítást, hogy a Közbeszerzési Hatóság nyilvántartása szerint a szervezetüknek nem volt akkreditált közbeszerzési tanácsadója, amikor a Lánchíd felújítási tenderének tisztaságát vizsgálta.

„Az A-Híddal kapcsolatban több perben és bírósági eljárásban vagyunk” – árulta el a Magyar Nemzetnek Őrsi Gergely II. kerületi szocialista polgármester, éppen ezért nem is kívánta kommentálni a Lánchíd-botrányt. Párttársa, Horváth Csaba a témában feltett kérdésre válaszolva először azzal a már jól megszokott érvvel állt elő, hogy az eredeti tervekhez képest olcsóbban valósult meg beruházás, ám a riporter visszakérdezésére elárulta, nem tudja eldönteni, hogy valóban olcsóbb volt-e így.

Niedermüller Péter DK-s polgármester azzal hárította a kérdéseket, hogy neki mint kerületi polgármesternek semmi rálátása nincsen ezekre az ügyekre. A szintén DK-s Szaniszló Sándor viszont egyértelműen azon az állásponton van, hogy sem Karácsony Gergelynek, sem a Demokratikus Koalíciónak nincsen felelőssége a kialakult helyzetben. 

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a kormányra kezdett el mutogatni, így kikerülte azt a kérdést többek között, hogy szerinte tűnhetett-e el közpénz a beruházás során. Válaszaiból az viszont kiderült, hogy Karácsony azért tudja, hogy milyen utalások történtek az A-Híd Zrt.-nél, mert olvasta az újságban.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a főpolgármester korábbi nyilatkozataival leleplezte magát, hiszen olyan információkat árult el, amikkel csak olyan ember rendelkezik, akinek rálátása volt a folyamatokra. A politikus szerint Karácsony Gergely továbbra is tartozik azzal a magyarázattal, hogy miért kellett új közbeszerzést kiírni a Lánchíd felújítására.

Borítókép: Őrsi Gergely (Fotó: Videa/ képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.