A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A NATO egykori főparancsnoka buktatta le Sorosék magyarországi beavatkozását + videó

Karácsony Gergely volt tanácsadójának, Korányi Dávidnak a szervezetét egy újabb videó buktatta le.

Forrás: Mandiner2024. 02. 21. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább gyűrűzik az Amerikából vezényelt befolyásolási botrány, miután újabb videót tettek közzé azon az X-oldalon, amelyet minden bizonnyal Donald Trump támogatására hoztak létre – számolt be a Mandiner.

Az amerikai magyarok között is terjedő felvételen az Action for Democracy (A4D) vezetői beszélnek Soros György szerepéről a szuverén államok belügyeinek alakítására indított akciókban.

 

Soros befolyásolja a választásokat

A legújabb felvételen Wesley Clark tábornok, az A4D kuratóriumi tagja arról számolt be, hogy Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni régiónk országainak nemzeti választásait.

És aztán ott vannak az amerikaiak. Éveken keresztül beavatkoztunk az olasz választásokba. Tettünk róla, hogy soha ne nyerhessenek a kommunisták Olaszországban. És Görögországban. Persze Magyarországon is

– sorolta az egykori NATO-főparancsnok, hangsúlyozva, hogy nem az amerikai kormány akcióiról van szó, hanem bizonyos magánszemélyek igyekeztek beavatkozni más országok választásaiba.

Kiderült, hogy az említett államokban folytatott aknamunka mögött is elsősorban Soros György állt,

aki Wesley Clark szerint Boszniában ugyancsak igyekezett befolyásolni a belpolitikai folyamatokat. Érdekesség, hogy a tábornok azzal is kérkedett, hogy ha ők szervezték volna a Recep Tayyip Erdogan török elnök elleni puccsot, az minden bizonnyal sikeres lett volna.

A korábbi videókból kirajzolódó kép szerint az A4D vezetői az amerikai demokrata párti vezetéssel is szorosan együttműködtek a befolyásgyakorlási akcióik során. Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke például azt fejtegette a felvételek egyikén, hogy Lengyelországban elsőként a varsói amerikai nagykövettel egyeztetett, hogy előkészítse a talajt Donald Tusk és szövetségesei kormányra segítéséhez.

 

Kampány Orbán Viktor ellen

Az Action for Democracy az együttműködő partnereikkel egy valóságos kampánygépezetet is működtetett a kipécézett nemzeti vezetők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök lejáratására, ezért például a Yahoo Newson publikáltak véleménycikkeket. A fehér házi tudósítóként is tevékenykedő Alexander Nazaryan például egy csúsztatásoktól és rosszhiszemű félreértelmezésektől hemzsegő írásban támadta a magyar kormányfőt.

A tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés kiderítette, hogy az A4D-n, illetve egy azonos célú svájci alapítványon keresztül

több mint négymilliárd forint érkezett Magyarországra, amivel a baloldal választási kampányát segítették.

Milliárdos összegek kerültek a lejárató portálokat működtető EzaLényeg nevű médiabirodalom kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez, valamint a Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálóhoz.

 

Aggódtak a lebukás miatt

A jelentés csak a külföldi pénzek útját tárta fel, a forrásukra – vagyis hogy Soros Györgytől származtak a guruló dollárok – csak a X-en megosztott videók nyomán derült fény. A tőzsdespekulánst meglehetősen érzékenyen érinthette, hogy köztudottá vált a választások befolyásolására tett kísérletben játszott szerepe, mivel Korányi Dávid, az A4D ügyvezetője arról beszélt az egyik videón, hogy rendkívül fontos volt titokban tartaniuk, hogy Soros áll a műveletsorozat mögött, mivel úgy vélte, hogy ennek nyilvánosságra kerülése ellenük fordította volna a közvéleményt.

Amiatt aggódtak, ha nyilvános lett volna a fő donor, Soros György kiléte, az hiteltelenné tette volna azt a magyarázatukat, hogy a demokratikus értékek féltése miatt igyekeznek beavatkozni a magyar belügyekbe.

Emlékezetes: a korábbi, elmúlt hetekben megjelent videókon az A4D prominensei számos leleplező háttérinformációt osztottak meg a beszélgetőpartnereikkel a szervezet működéséről és finanszírozásáról. Egyebek mellett azt is elismerték, hogy a tőzsdespekulánstól származott a nagyjából hárommilliárd forint, amelyet korábban mikroadományoknak tüntettek fel, és amely a Korányi Dávid-féle szervezeten keresztül érkezett hazánkba az ellenzék 2022-es választási kampányának támogatására.

 

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/Peter Foley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.