Beleomlott a folyóba a tokaji kerékpárút

Még egy éve sem készült el.

2024. 02. 22. 6:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közmegelégedésre készült el tavaly nyáron a Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti kerékpárút. Az új kerékpárutak építésének infrastrukturális jelentősége mellett – segíti például az emberek munkába járását – fontos szerepe van a turisztikai szempontoknak is. Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus, amelyhez megfelelő alapot a kiváló minőségű kerékpárút-hálózat ad – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál, a boon.hu.

Jelenleg azonban nem használható Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti részen a kerékpárút, mert egyszerűen beomlott a Bodrogba a kerékpárút egy szakasza.

A boon.hu 2023. ősz elején részletesen beszámolt arról, hogy Bodrogkeresztúr és Tokaj között a kerékpárút menti területen megcsúszott a rézsű, ráadásul a vis maiornak minősített helyzet részben az állami kezelésben lévő országos mellékutat is érintette. A közlekedők biztonsága érdekében a 7,5 tonnánál nehezebb járművek áthaladását korlátozó intézkedést vezettek be a szakemberek és a kerékpárút felőli forgalmi sávot is lezárták. Így azóta jelzőlámpás forgalomirányítás volt érvényben.

Azért, hogy a további rézsűcsúszást megakadályozzák és a végleges helyreállításig legalább fél pályán haladhasson a forgalom, a szakemberek egy védfal építési munkáit kezdték el tavaly szeptemberben. Egyúttal a 7,5 tonnás súlykorlátozás is érvényben maradt a további beavatkozásokig. A végleges helyreállítás egy összetett feladat, amihez részletes és átfogó tervezés szükséges.

A helyzet azóta sem sokat változott, a kerékpárút ezen a szakaszon teljességgel használhatatlan, és továbbra is le van zárva a közút kerékpárút melletti sávja, a forgalmat pedig továbbra is jelzőlámpa irányítja.  

Borítókép: A Bodrogba omlott tokaji kerékpárút (Fotó: Boon/Ádám János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.