Érkezik a mentők béremelésének második üteme

A fejlesztési program részeként 107 mentőállomást újítottak fel, 35-öt építettek, és lecseréltek ezer mentőautót.

2024. 02. 05. 12:49
Forrás: omsz facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány elkötelezett a mentők anyai megbecsülése és a munkakörülményeik javítása mellett – közölte az Országos Mentőszolgálat új, győri mentőállomásának avatásán a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, jelezve, 

mindezt a 2010 óta tartó fejlesztési program is igazolja, amelynek a béremelés is része, melynek következő üteme márciusban valósul meg. Takács Péter elmondta, a másik eleme egy infrastrukturális fejlesztési program, amelynek részeként 107 mentőállomást újítottak fel, 35-öt építettek, és lecseréltek ezer mentőautót, így a mentőautók átlagéletkora már kevesebb mint öt év.

– A szocialista kormányok egyetlen mentőautót sem cseréltek le, csupán a jogszabályt módosították annak érdekében, hogy egyre tovább lehessen használni az öregedő autókat, ami nem egy jó stratégia – fogalmazott az államtitkár, aki kiemelte, a 2010 óta tartó intézkedések hozzájárultak ahhoz, hogy a mentők megbecsülve érezzék magukat, hogy azt érezzék, a munkájuk az egész társadalom és a kormány számára is kiemelten fontos.
Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, az új mentőállomás alkalmas arra, hogy mintája legyen a jövőbeni hasonló projekteknek. – A magasépítési beruházásoknál arra törekszünk, hogy funkcionális, gazdaságossági és esztétikai értelemben is maradandót alkossunk, hogy olyan környezet alakuljon ki, amely maximálisan szolgálja a benne dolgozók tevékenységét – hangsúlyozta.
 

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy 

az új létesítmény a világ legmodernebb mentőállomásának számít, nemcsak Győrt, hanem a térséget is ellátja. 

– Az épületkomplexum tíz mentőegységnek ad helyet, ahol a vonuláshoz szükséges helyiségek mellett kialakítottak egyebek mellett közösségi tereket, pihenésre és rekreációra alkalmas szobákat, oktatótermet és szervizt. Emellett a fenntarthatóságot biztosító fejlesztési elemeket is beépítettek – mondta, példaként említve a napelemes rendszert és az elektromos autótöltőt.

Kara Ákos, a térség fideszes országgyűlési képviselője a jelenlegi önkormányzati ciklus egyik legnagyobb beruházásának nevezte az új mentőállomás megépítését, míg Simon Róbert Balázs, Győr és környéke másik fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a mintegy 3,8 milliárd forint kormányzati támogatásból megépített mentőállomás kiváló helyen épült meg, mert a kórház pár száz méterre található, közel vannak a lakótelepek és az autópálya is, így a mentőállomás elhelyezkedése várhatóan csökkenteni fogja a mentők kiérkezési idejét.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.