Ismét bezsebelte az egyik legnívósabb üzleti díjat a BGE

Már másodszor érdemelte ki a PRME Champion címet a UN PRME titkárságától a Budapesti Gazdasági Egyetem. Ez az elismerés azoknak a fenntarthatóság iránt elkötelezett üzleti egyetemeknek jár, amelyek az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival összhangban töltenek be vezető szerepet az üzleti oktatásban szerte a világon.

Forrás: uni-bge.hu2024. 02. 29. 17:47
null
Budapest, 2021. április 24. A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) központi épületének részlete a fõváros V. kerületében a Markó utcában. A Markó utcai campus épületét 1876-ban Kolbenheyer Ferenc impozáns tervei alapján az V. kerületi Magyar Királyi Állami Fõgimnázium számára építették korának legmodernebb színvonalán, például központi fûtéssel. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra elnyerte a PRME Champion címet a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) – adta hírül honlapján az egyetem. Az intézmény hét éve csatlakozott az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME (Principles for Responsible Management Education) hálózatához. 

A programban Magyarországot egyedüliként képviselő BGE a világ 47 üzleti egyetemével közösen a felelős üzleti oktatás kulcsfontosságú területeinek – tantervek, kutatás, oktatási keretrendszerek, fenntarthatóságon alapuló partnerségek és tudáscsere – továbbfejlesztésén dolgozik majd a jövőben.

Fejlesztési stratégiájával összhangban a BGE oktatási tevékenysége során is előtérbe állítja a fenntarthatóságot: az egyetem több mint száz tantárgya foglalkozik kifejezetten fenntarthatósággal vagy világít rá ennek kapcsolódására az egyes tudományterületekhez. 

Tudatosan alakítjuk ki hallgatóink fenntarthatósági attitűdjét, felruházva őket a fenntarthatósági szemlélet aktív érvényesítésének képességével

 – szögezte le Heidrich Balázs, a BGE rektora, aki szerint az intézmény külön hangsúlyt fektet arra, hogy saját felelős működésével is pozitív hatással legyen környezetére és a társadalom egészére.

Ebben a szellemben csatlakozott még 2017-ben az egyetem az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME hálózatához. 

A 2007-ben létrehozott platform célkitűzése a fenntarthatósági elvek gyakorlatba ültetésének elmélyítése az üzleti oktatásban, hogy abból olyan végzettek kerüljenek ki, akiknek megvannak a képességeik a fenntarthatósághoz szükséges jövőbeni változások előidézéséhez. 

A BGE tavaly érdemelte ki először – számos jelentkező közül, Magyarországról egyedüli felsőoktatási intézményként – a PRME Champion címet a UN PRME titkárságától, amelyet most újra elnyert. 

Ez az elismerés azoknak a fenntarthatóság iránt elkötelezett üzleti egyetemeknek jár, amelyek az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival összhangban töltenek be vezető szerepet az üzleti oktatásban szerte a világon.

A BGE rektora szerint évről évre emelkedő trendet mutat a BGE alkalmazottainak, oktatóinak és kutatóinak fenntarthatósági tematikájú cikkeinek aránya a teljes publikációs listában, meghaladva az 5 százalékot. 

Az egyetemen külön kiválósági központ foglalkozik fenntarthatósági kutatások összefogásával és ösztönzésével, amely ahhoz is hozzájárul, hogy a hallgatók is be tudjanak kapcsolódni a globális problémák felismerésére és az ezekre adható lehetséges megoldások kialakítására irányuló nemzetközi együttműködésekbe a fenntarthatóság legkülönbözőbb területein.

Borítókép: A Budapesti Gazdasági Egyetem központi épülete (MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.