Kitört a belháború a zuglói baloldalnál, megszűnt a Momentum-frakció

Kedden jelentette be Kisné Szivcsovics Nikolett, a Momentum zuglói önkormányzati képviselője, hogy kilép pártjából és függetlenként folytatja. Elhibázott lépésnek tartja a Civil Zugló Egyesülettel létrejött választási szövetséget, amelynek vezetőjével, Várnai Lászlóval heves vitába bonyolódott.

2024. 02. 21. 10:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a mai napon kilépek a Momentumból. Lemondok helyi elnökségi tagságomról és kiülök a helyi Momentum-frakcióból. Az összefogás égisze alatt, egyéniben szerzett mandátumom a hátralevő időben függetlenként, a körzetemért és a vállalt esélyegyenlőségi területért dolgozva töltöm ki” – írta Kisné Szivcsovics Nikolett, a Momentum zuglói önkormányzati képviselője keddi bejegyzésében, amint arról lapunk is beszámolt. Állítása szerint nem ideológiai okokból lett elege a Momentumból, hanem a júniusi önkormányzati választásra a Civil Zugló Egyesülettel kötött szövetséggel, illetve annak vezetőjével, egyben képviselőtársával, Várnai Lászlóval van problémája, és számos sérelme, amelyek a pártján belülről érték.

Néhány órával később Várnai László – akire Kisné többszörösen elítélt személyként hivatkozott – is reagált a bejegyzésre. Várnai hosszas reakciójával Kisné több állítását is cáfolta, és egy e-mail-váltásukból származó képpel a volt momentumos politikus önkormányzati lakásszerzését is megszellőztette. Azt írta: szomorúnak tartja, hogy amint Kisné tudomására jutott, hogy a Momentum nem tervezi képviselőként indítani a következő ciklusban, mindenki mást, például őt kezdte el okolni ezért a szerinte leginkább önmaga okozta szituációért.

Várnai azt is felidézte, hogy ő vette fel a zuglói LMP alapszervezetébe Kisnét 2011 környékén, ő egyengette az útját, így szerinte jól tudja, hogy mi történt, és „ezért különösen visszataszító, amit művel”. A Kisné által említett „családon belüli erőszak” és „testi sértés” kapcsán azt írta:

Pontosan tudod, hogy nem volt »családon belüli erőszak«, »testi sértés«, meg se gyanúsítottak, meg se vádoltak ilyesmivel. Utcai veszekedés volt, mert a volt párom nem adta oda a gyereket, amikor az járt. A te tűzről pattant habitusodat ismerve csodálkoznék, ha nem veszekedtél volna már hasonlóan a pároddal, mint ahogy rengetegen mások is. […] Akkoriban te is felháborítónak tartottad, hogy az LMP-s ellenfelek kihasználták ezt. Ott is hagytad az LMP-t, a 2014-es önkormányzati választáson a Civilzuglónak segítettél, emlékszel?

A Civil Zugló Egyesület vezetője az esetről azt is felidézte, hogy 350 ezer forintos pénzbüntetést kapott garázdaságért és közúti veszélyeztetésért. Hozzátette:

Pont olyan erkölcsi bizonyítványom van, mint neked. Akkor még nem zavart az »elítéltség«… bizottsági tagságot reméltél. Aztán mentél a Momentumba…

 

Feljelentéssel fenyeget Kisné

Kisné Szivcsovics Nikolett nem sokkal később válaszolt Várnai bejegyzésére.

Nos, látod, ismét ferdítesz, és alátámasztod, miért nem vállalok közösséget veled és miért hagyom ott inkább azt a közösséget, amiért 7 évig dolgoztam! A Momentum Országos Elnöksége megerősített jelöltként, ráadásul két kerületben is, ugyanis pont azért, hogy maradhassak, át akartam menni olyan helyre, ahol nem áskálódás, hanem érdemi munka folyik. Ezért aztán jelentkeztem a 8. kerületbe is. A lakásbérlet pedig piaci alapú volt akkor is, most is az, a hazug állítások miatt jogerős bírósági ítélet van a kezemben a Pesti Srácok ellen! Megjegyzem most is, a magánlevél nyilvánosságra hozásával is személyiségi jogot sértettél! A saját érdekedben tartózkodj a továbbiakban minden további ilyen cselekménytől, mert már nincs, ami megkössön a feljelentés megtételében!

– írta az egykori momentumos zuglói önkormányzati képviselő. Kisné kilépésével megszűnt a kerületi Momentum-frakció az ellenzéki vezetésű zuglói képviselő-testületben, mindössze néhány hónappal az önkormányzati választás előtt.

Borítókép: Kisné Szivcsovics Nikolett (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.