Leszámolna a monogámiával a tanártüntetések szervezője

A korábban a poligámia elfogadtatásáért is küzdő Törley Katalin most a Kutyapárt képviselője akar lenni.

Forrás: Origo2024. 02. 12. 11:59
Borítókép: Diákok demonstrációja (Fotó: Teknős Miklós)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Le a monogámiával! – hirdette még 2016-ban Törley Katalin, a Kutyapárt európai parlamenti képviselőjelöltje egy olyan civil program részeként, amelyben többek között a saját vágyait kellett kifejeznie ilyen és hasonló feliratokkal a résztvevőknek, mások mellett a tanár saját gimnáziumi tanítványainak is.

Forrás: Origó

Az Origó információi szerint a fénykép közzététele a Rólunk, hozzád című kampány része volt, ahol mindenkiről olyan fotó készült, amelyen saját üzenetét, kívánságát vagy személyes vágyát írta fel egy kartonra, amelynek megvalósulásához egy tágabb közösség, csoport vagy a társadalom együttműködésére van szükség.

A poligámiát ilyen módon is hirdető Törley Katalin a fent említett programban mások mellett a tanítványaival állt modellt még a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanáraként.

Az egyik fotón a már említett Le a monogámiával!, egy másik képen pedig a Szeretkezz, ne ítélkezz! feliratot tartotta a kezében.

A Tanítanék Mozgalom egyik vezető személyisége ma már nem biztos, hogy kiállhatna és együtt kampányolhatna diákjaival a házasság intézménye ellen, hiszen a hatályos jogszabályok szerint öncélú szexuális propagandát nem fejthet ki a diákjai előtt.

Emellett Törley Katalin egy másik jogszabályi határvonalat is feszegetett a képpel, ugyanis hazánkban a poligámia és a bigámia is bűncselekménynek minősül. A hatályos magyar Büntető törvénykönyv bigámiáról szóló része szerint:

Aki házasságának fennállása alatt újabb házasságot köt vagy aki házas személlyel házasságot köt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Így a monogámiával való leszámolásra tett felhívásával az egykori franciatanár a már akkor is hatályos törvénnyel szemben foglalt állást. Azonban az egykori pedagógus körül nem ez az egyetlen visszatetszést keltő dolog. Amint arról már korábban lapunk is beszámolt, a Brüsszelbe készülő franciatanár egy interjúban elismerte, hogy valójában a Tanítanék Mozgalommal karöltve már évek óta politizálnak, a mostani EP-jelöltséggel csak annyi változik, hogy a nagypolitika eszközeit fogják felhasználni a szakpolitikai küzdelmükhöz. Törley szerint ezért nem tekinthető jelentős változásnak az indulása a Tanítanék Mozgalom életében.

Arra a felvetésre, hogy miért pont az EP-választáson indul, és miért nem az önkormányzatin, illetve miért nem várta meg a 2026-os országgyűlési választásokat, Törley azt felelte:

– 2026-ig nem érnek rá, továbbá a Tanítanék Mozgalom számára az európai értékek nagyon fontosak, szerinte ezen a szinten lehet tenni az oktatás ügyéért.

Ezt Törley úgy képzeli el, hogy ezzel az itthoni közegben fel lehet hangosítani a problémákat, és folyamatosan napirenden lehet tartani az ügyüket.

Törley korábban számos tüntetést szervezett, és az egykori franciatanárhoz köthető Tanítanék Mozgalom külföldi pénzeket is kapott a 2022-es választási évben. A Humán Platform több mint ötvenmillió forint külföldi támogatást kapott, amely ugyanebben az időszakban közel húszmillió forint értékben rendelt szolgáltatásokat a DatAdattól, Bajnai cégétől. A baloldal kampányát segítő egyesület egy másik baloldali aktivista szervezettel, a Tanítanék Mozgalommal közös akciókra, egyebek mellett közösségi médiás hirdetésekre fordította a tízmilliókat. 

 

Borítókép: Diákok demonstrációja (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.