Pár óra alatt jelentős összeget kalapoztak össze a szervezők az influenszertüntetésen + videó

Gulyás Márton szerint vasárnapig közel a duplája is összejöhet.

2024. 02. 17. 9:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külön bankszámlát nyitottak a szervezők adománygyűjtésre a pénteki influenszertüntetésre, hajnalra mintegy huszonhétmillió forintot gyűjtöttek össze – derül ki a Partizán Instagram-oldalára feltöltött videóból.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, „Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel szerveztek tüntetést baloldali aktivisták a Hősök terére tegnap. A komoly balliberális hátterű, sok esetben LMBTQ-aktivista influenszerek nevével fémjelzett, civilnek nevezett tüntetésen a többezres tömegben szinte az összes baloldali párt prominense megjelent. 

Gulyás Márton a tüntetés végén akciót hirdetett egy meg nem nevezett hajléktalan, bántalmazott fiatal részére, miszerint vasárnapig 25 millió forintot gyűjtenek össze neki egy alapra, amiből majd lakást vesznek neki, mert szerinte ezt elmulasztotta a magyar állam. A baloldali aktivista Gulyás azt ígérte, minden forinttal elszámolnak. 

Nem maradt el az erőszak

A demonstráció hivatalos befejezése után a tüntetők egy része – körülbelül kétszázan – a Lendvay utcában található Fidesz-székházhoz vonult át, ahol a rendőrsorfallal néztek farkasszemet és a szokásos kormányellenes gyalázkodó szövegeket skandálták. Az egyik tüntetőnél fehér színű füstbomba volt.

Néhányan elindultak a Lendvay utca másik vége felé is. A rendőrök egyik csoportja is az utca másik végéhez vonult. Nem sokkal ezután megérkeztek a rohamrendőrök is, kettéválasztották a tömeget. Felállt egy második rendőrsorfal, miközben a tüntetőket elkezdték a Hősök tere felé visszaszorítani.

Kiderült az is, hogy a pedagógusok nevében rendezett baloldali tüntetéssorozatról jól ismert Egységes Diákfront aktivistái mentek neki a rendőröknek.

A Pesti Srácok operatőrét és riporterét körbevették a tüntetők, ha a rendőrök nem mentik ki onnan őket, akkor valószínűleg a lökdösődésnél súlyosabb tettlegesség éri őket.

Borítókép: Gulyás Gergely, az influenszertüntetés egyik főszervezője adományokat gyűjt a péntek esti demonstráción (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.