Az amerikai baloldal pénzén szervez vidéki turnét a TASZ

A Társaság a Szabadságjogokért Soros György alapítványa, az Open Society Foundation által is bőségesen támogatott szervezet.

2024. 03. 08. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai civil szervezetek kikérik maguknak, hogy ők közvetlenül beavatkoznának a magyar politikai életbe, állításuk szerint ők csak bizonyos értékek, a saját céljaik mentén foglalkoznak a közélettel. A magyar szuverenitás megsértéséről, szándékos külföldi beavatkozásról szó sincs. Az mégis érdekes, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vidéki turnéját az Amerikai Külügyminisztérium által fenntartott Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) fizeti, amely szervezet eddig is az amerikai baloldal kedvelt külföldi beavatkozási csatornája volt világszerte – írta meg a Tűzfalcsoport.

Az oknyomozó portál jelezte, hogy a Társaság a Szabadságjogokért Soros György alapítványa, az Open Society Foundation által bőségesen támogatott szervezet, amely csak 2022-ben 113 millió forint támogatást kapott. A TASZ néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy valahogy épp az önkormányzati választásokat megelőzően kezd vidéki turnéba.

Néhány nappal ezelőtt zajlott le a rendezvénysorozat pécsi állomása, amely során Pankotai Lili és másik két tanártünetést szervező számolt be arról, hogy a tanártüntetések mögött a tüntető tanárok, diákok, szülők és civilek sok száz és ezer órás munkája húzódott meg – ismertette a cikk.

A beszélgetés során azt próbálták meg átadni, kisfilmeken keresztül is a szervezők, hogyan szervezték meg magukat a tanártüntetés során, hogyan fejlesztik ezt a közösséget tudatosan és ezt a tudást kívánták átadni a vidéki kollégáknak is. Hasonló előadás lesz Miskolcon is nemsokára. Szegeden pedig a magyar egészségügyről fogják elmondani a nem túl rózsás véleményüket a meghívott előadók. 

Az amerikai külügy fizeti a számlát, vagyis a TASZ vidéki fórumain valahogy épp az ellenzéki építkezést, és az ellenzék kedvelt témáit népszerűsítik

– szögezte le a Tűzfalcsoport.

Korábban lapunk arról írt, hogy az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) újraindította a tevékenységét Magyarországon, ami egyet jelenthet azzal, hogy az amerikai baloldal nagyobb fokozatra kapcsolna beavatkozás terén. USAID vezetője tavaly február 11-én írta ki a Twitter-oldalára, hogy csatlakoznak az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság és a Budapest Pride tevékenységéhez. 

Az Amnesty International Magyarország közel húszezer dollárt, azaz 7,5 millió forintot kapott egy 2019-ben indult kétéves oktatási programra, amelynek célja az volt, hogy növeljék a tudatos médiafogyasztást és az állampolgárok jogi ismereteit. A Magyar Helsinki Bizottság szintén kétéves időszakra hatmillió forintban részesült azért, hogy ösztönözze az ifjúság polgári részvételét és az egyéni szabadságjogok védelmét. A Budapest Pride-dal együttműködő Háttér Társaság 5,2 millió forint támogatást kapott, hogy bemutassa az LMBTQ-közösség magyarországi helyzetének történelmi változását. Most pedig a TASZ-t is támogatják.

Az USAID-ről épp a baloldali Robert F. Kennedy Jr, mondta el, hogy azon keresztül avatkozik be másik országok belpolitikai viszonyaiba a hírhedt amerikai titkosszolgálat. 

A CIA mára az újságírás egyik legnagyobb támogatója világszerte. A legnagyobb támogatást a USAID-en keresztül juttatják. Az Egyesült Államok a világ szinte minden országában pénzeli az újságírást. Birtokában vannak médiumok, és több ezer újságírónak állja a fizetését

– fogalmazott Kennedy.

A portál hangsúlyozta, hogy éppen most, a külföldi pénzekkel szintén erősen megtámogatott Gulyás Márton is vidéki turnéra indul. A napokban zárul a szavazás, majd kihirdetik, melyik városokba látogat el a Partizán stábja. Ismertették, hogy Gulyás 2022-ben is volt vidéki turnén, amelyet egy másik amerikai külügy által fizetett szervezet, a National Endowment for Democracy finanszírozott. Gulyás arra a turnéra 98 ezer dollárt kapott a CIA meghosszabbított kezének nevezett NGO-tól.

Borítókép: TASZ (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.