Ez a legcsodálatosabb dolog az életben az államtitkár szerint

Hornung Ágnes úgy vélekedett: Ennek jó élménynek kell lennie.

Forrás: MTI2024. 03. 26. 16:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermek születése az élet legcsodálatosabb, legszebb dolga – hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára az Anyafüzet című kiadvány bemutatóján. Az államtitkár úgy fogalmazott: fontos, hogy a gyermekek születése jó élmény legyen. Ehhez pedig nagyban hozzájárul minden olyan kézzelfogható kiadvány, amely a játszótéri híradó helyett hiteles információkat tartalmaz a várandósságról és a gyermekvállalásról.

– Személy szerint hiszek a családbarát ország eszméjében – jelentette ki Hornung Ágnes, hozzátéve: 

a kormány hisz abban, hogy családban élni jó, és nem engedi el a kezét azoknak a szülőknek, akik gyermeket vállalnak. 

A kormányzat részéről a legfontosabb feladat, hogy kiszámíthatóságot tudjon biztosítani a családoknak – magyarázta az államtitkár. Megjegyezte azt is: örül, hogy olyan helyen dolgozhat, ahol, ha áttételesen is, de sokat tudnak tenni azért, hogy több gyermek születhessen Magyarországon.

Hornung Ágnes kiemelte, a kormány folyamatosan tesz azért is, hogy a családbarát intézkedések igazodjanak a jelenkor igényeihez. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által készített Anyafüzetről az államtitkár úgy szólt: a kiadvány nagyon jól összeszedi a legfontosabb tudnivalókat a gyermek születésével kapcsolatban. Egyúttal segít eljuttatni a családokhoz, hogy gyermeket szülni jó és hozzájárul ahhoz, hogy minél több gyermek megszülessen. 

Az államtitkár hangsúlyozta a védőnők szerepét is, akik a várandósság kezdetétől segítenek az édesanyáknak, és támaszt nyújtanak a családoknak.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője kijelentette, hogy az apa-, nagyszülő- és testvérfüzetek után nagyon régi tartozás volt az édesanyáknak szóló kiadvány elkészítése. Mint mondta, az Anyafüzet segíti az anyákat abban, hogy lelkileg és fizikailag is felkészüljenek a szülésre, és így a szülésélményük pozitív legyen.

Ódor Andrea országos vezető védőnő a sajtótájékoztatón ismertette: a kiadvány a legalapvetőbb ismereteket foglalja össze hétköznapi nyelven a várandósságról és az édesanyában zajló változásokról. A korszerű ismeret nagyon fontos a szülők számára a szorongások leküzdésében is – szögezte le. Jelezte, hogy a kismamák a terhesgondozás során a védőnőktől szerezhetik be az Anyafüzetet, amelyet elektronikus formában és hangoskönyvként is elérhetővé tesznek.

Borítókép: Hornung Ágnes, a KIM családokért felelős államtitkára (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.