Kedden még élvezhetjük a tavaszt, de már nyakunkon a fagy + videó

Csaknem húsz fok lesz ma is, csütörtöktől viszont búcsút inthetünk a kiskabátnak.

2024. 03. 05. 6:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé borult, helyenként ködfoltokkal indul a reggel, de a délelőtt folyamán mindenhol feloszlanak majd, és helyüket változó mennyiségű gomolyfelhőzet veszi majd át. A HungaroMet tájékoztatása szerint marad a tavaszi időjárás és többórás napsütésben bízhatunk, néhány helyen viszont előfordulhat zápor is, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. 

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. 

Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

A tájékoztatás szerint bár az átlagosnál jóval magasabb hómérséklet a következő napokban is kitart majd, csütörtöktől jelentős lehűlés várható és a hajnali fagyok is visszatérnek, –5 fok is lehet majd.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.