Május 10-én vesznek végső búcsút Csire Zsuzsitól, aki utolsó hónapjaiban az álmai szerint élt

Múlt héten hunyt el a hős szívbeteg debreceni lány.

Forrás: HAON2024. 04. 19. 22:24
CSIRE ZSUZSI (FORRÁS: NAPLÓ-ARCHÍV)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a múlt héten elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. Zsuzsi egészségesen született, de gyermekkorában egy fertőzés következtében súlyos, gyógyíthatatlan szívizombetegség alakult ki nála, ami miatt rengeteg műtéten és két szívátültetésen is átesett. Az orvosa alig egy évvel ezelőtt, 2023 júniusában közölte vele, hogy sajnos a második új szívénél is újra beindult a végleges, visszafordíthatalan kilökődési reakció, és legfeljebb még fél éve, talán néhány éve lehet hátra.

Az orvosok szerint a harmadik szívtranszplantációs műtét szinte biztosan végzetes kimenetelű lett volna, és a lány sem akart újra kés alá feküdni. A fiatal lány éppen ezért

egy bakancslistát készített, amelynek megvalósításában az egész ország segített neki: kipróbálhatta a vívást, de járt a fővárosban színházban, hőlégballonozott a Városliget felett és néhány kávézót is felavatott, de készültek róla profi fotók is.

A fiatal lány akkor úgy nyilatkozott: – Akik nem ismernek, nem tudják, de én a legkisebb dolgoknak is iszonyatosan tudok örülni. Anyának is mondtam, hogy nem feltétlenül a felajánlások esnek jól, hanem az, hogy annyi szeretet árad felém, amit én eddig sosem éreztem. Mikor megtudtuk, hogy baj van, akkor bezárkóztam, nagyon egyedül voltam a betegségemmel. Most, hogy rengetegen felkaroltak, ez erőt ad. – Felidézte, hogy valaki azt írta, inkább neki adja a szívét, csak hogy élhessen.

Régen az volt a kívánságom, hogyha én egyszer innen eltávozok, akkor a hajamat, a szerveimet, amik épek, azokat adják oda más embereknek. Hadd segíthessek én is a magam módján, éljenek mások, ha én már nem élhetek. Ez a kívánságom nem teljesülhet a gyógyszerek miatt

– mondta a halálos beteg lány, akinek listáján a hétköznapi vágyak, mint a sátrazás, a korcsolyázás vagy a kutyasétáltatás mellett a nagyobb álmok is helyet kaptak: szerette volna látni a tengert, Párizst és Görögország legszebb helyeit is, ám ezekre sajnos már nem jutott ideje.

Pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy

Zsuzsi búcsúztatása május 10-én, pénteken 13 órától lesz a Debreceni Köztemetőben, a 2. számú ravatalozóban, ezt követően pedig örök nyugalomra helyezik.

Borítókép: Csire Zsuzsi (Fotó: Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.