Zila János: Egy nagy kérdőjel Magyar Péter politikája + videó

Az Alapjogokért Központ elemzője szerint nincs érdemi politikai programja Magyar Péternek azon kívül, hogy felmondott néhány tételt a baloldali programlistából.

2024. 04. 04. 11:07
Forrás: Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapvetően én egy liberális ember vagyok, vagy annak vallom magamat már, bármennyire is szitokszó ez és tudom, hogy ezt most felveszik, úgyhogy lehet, hogy nem kellett volna mondanom.

– így foglalta össze hitvallását Magyar Péter a Rangos Katalinnak adott közel egyórás interjújában a Spinoza Színházban.

A Magyar Nemzetnek az Alapjogokért Központ elemzője reagált a közéleti pályára lépett Magyar Péter politikai mondanivalójára. Zila János szerint abból lényegében semmi nem derül ki. Magyar Péter megnyilvánulásairól azt mondta, a politikai színpadra lépett Magyar a baloldalnak is oda-oda szólogat, ugyanakkor ezt azért teszi, mert az „egója nem engedi”, hogy másnak is teret juttasson, másrészt pedig konkurenciaként tekint rájuk. Ez egyébként fordítva is igaz – tette hozzá Zila János. 

Az elemző kifejtette, emellett Magyar Péter politikájának tartalma egy nagy kérdőjel. Gyakorlatilag ugyanis csak az látszódik, hogy más nem történik, mint rombolás. Érdemi politikai narratíva, érdemi politikai program nem bontakozik ki azon kívül, hogy felmondott néhány baloldali tételt az ellenzéki programlistából.

Borítókép: Magyar Péter a Spinoza Színházban (Fotó: Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.