Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Gyurcsányék kezén a Városháza: mindig kell legyen egy DK-s főpolgármester-helyettes

A Gyurcsány-párt fővárosi lobbierejét mutatja az is, hogy miután Gy. Németh Erzsébet 2022-ben átült a parlamentbe, elég hamar elültek a viták arról, hogy ki legyen az utódja, és Bősz Anett személyében egy másik DK-s lett az új főpolgármester-helyettes. Az egykor a mára negszűnt Liberális pártban politizáló Bősz a kulturális területért felel, s a ciklusa alatt a legnagyobb feltűnést keltő ügy az volt, amikor a Katona József Színház 30 százalékos kedvezményt ajánlott fel az előadások árából külön a DK tagjainak.

2024. 05. 11. 12:00
Forrás: Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferencék számára kulcskérdés, hogy a DK adjon legalább egy főpolgármester-helyettest, így ülhetett be a Városházára Karácsony Gergely helyetteseként Bősz Anett, miután elődje, Gy. Németh Erzsébet 2022 nyarán felvette a listán szerzett parlamenti mandátumát. Ahogyan Gy. Németh, Bősz is a kulturális ügyekért felel. Azt, hogy az e területen kifejtett DK-s kontroll milyen hatással van az intézmények szellemiségére, jól példázza egy minapi, közfelháborodást keltő incidens. Emlékezetes: a fővárosi fenntartású Katona József Színház 30 százalékos kedvezményt ajánlott fel a novemberi előadások árából külön a DK tagjainak, s a Magyar Nemzet kérdésére elismerték, hogy egyetlen más párttal sem kivételeztek ehhez hasonló módon. 

Gyurcsány embere: Bősz Anett
Gyurcsány embere: Bősz Anett Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt

Emellett Bősz olyan ügyekben korteskedik a Városházán, mint például az autózás visszaszorítása

Bősz Anett korábban a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Pártban politizált, s a pártelnök távozásával ő vette át a stafétát. Ironikus, hogy alig két héttel azután, hogy a liberálisok vezetőjévé választották, a DK-ba távozott.  Hasonlóan egyébként a liberális párt többi ismertebb figurájához: Sermer Ádám és Soós Heni is a Gyurcsány-pártban kötöttek ki. Ennek fényében nem meglepő az sem, ahogyan átalakultak Bősz Anettnek a Gyurcsány Ferencről tett kijelentései. Például 2016-ban még úgy fogalmazott egy blogbejegyzésében, hogy „amit (Gyurcsány) tesz, az rombol”, valamint hogy „diktálni és megmondani akar, nem pedig együttműködni”. A 2021-es baloldali előválasztáson Bősz Anett már a DK jelöltjeként indult és győzött az érdi választókerületben, ám a tavaly áprilisi voksoláson a fideszes Aradszky András maga mögé utasította.

Bősz Anett férje Csőzik László, Érd baloldali polgármestere.

Borítókép: Bősz Anett (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.