Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ezért korlátozzák a mobilozást a magyar iskolákban + videó

Hollik István ismertette az új törvény célját.

2024. 06. 17. 15:48
HOLLIK István
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője nyilatkozik a sajtónak a Fidesz-KDNP országjáró fórumának örkényi állomásán 2024. május 14-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár a választási értékelés és az Európa-bajnokság miatt nem kapott elég nagy figyelmet, de június 10-én egy nagyon fontos törvényről szavaztunk a parlamentben, amely a digitális eszközök iskolai korlátozásáról szól – mondta Hollik István egy új videójában, majd kifejtette:

– Apaként is látom, hogy a gyermeknevelés egyik legnehezebb kérdése a kütyük használatának otthoni szabályozása. Nálunk otthon szigorú szabályok vannak a gyermekeink védelme érdekében, ezért mélyen egyetértek azzal, hogy az iskolai mobilhasználat is korlátozva legyen, hiszen a gyermekek mégis csak ott vannak a legtöbbet.

Mi a törvény célja? Az, hogy a gyermekek a digitális eszközeiket csak ritkán, tanáraik engedélyével, tanulási segédeszközként használhassák, azonban minden más esetben az iskolai tartózkodásuk ideje alatt viszont egyáltalán ne.

Nem mi vagyunk az elsők, Angliában, Spanyolországban és Belgiumban is bevezettek már ehhez hasonló intézkedéseket, mert a diákok tanulmányi eredményei estek, nem beszélgettek egymással a gyermekek, és nőtt az internetes zaklatások száma is. És ezeket mind a telefonhasználat számlájára írták, ezért korlátozták ott is.

Mit várunk a hazai törvénytől? Nagyjából ugyanezt. Ha kevesebb a gyermekek figyelmét elvonó eszköz, javulni fognak a tanulmányi eredmények és kevesebb lesz az internetes zaklatás is.

Én apaként látom, hogy sokkal jobb a gyermekeknek, ha valódi emberi kapcsolatokat építenek, és nem virtuálisakat – hangsúlyozta a kormánypárti országgyűlési képviselő. A politikus a következő videójában tudományos vizsgálatok eredményeit is bemutatja, hogy miért jó dolog az iskolai mobilhasználat korlátozása.

 

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.