Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Megvan Gyöngyösi kihívója

Kihívója akadt Gyöngyösi Márton Jobbik-elnöknek a párt június végi tisztújításán. Adorján Béla közösségi oldalán tett egyértelmű utalást az indulásra, elnökhelyettes-jelöltje pedig Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

2024. 06. 20. 5:29
LB_20240211_sajttáj_0016 

20240209 Budapest 
Jobbik Konzervatívok 
Sajtótájékoztató 
A Jobbik-Konzervatívok Róna Péter közgazdászt kérte fel az európai parlamenti választási lista vezetésére.

Fotó: Ladóczki Balázs  LB  
Origo 

A képen: Gyöngyösi Márton  a Jobbik - Konzervatívok elnöke 

20240209 Budapest Jobbik Konzervatívok Sajtótájékoztató A Jobbik-Konzervatívok Róna Péter közgazdászt kérte fel az európai parlamenti választási lista vezetésére.Fotó: Ladóczki Balázs  LB  Origo A képen: Gyöngyösi Márton  a Jobbik - Konzervatívok elnöke
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kihívója már biztosan lesz Gyöngyösi Mártonnak a Jobbik tisztújításán, amelyet június 29-re írtak ki. Adorján Béla Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében az Összefogás Megyénkért nevű szervezet égisze alatt indult egyéni képviselőjelöltként, illetve vármegyei listán, a Jobbik EP-listáján pedig a 8. helyen szerepelt.
Információink szerint

Adorján Béla mellett Brenner Koloman indul a Jobbik elnökhelyettesi posztjáért, ezt egyébként az a kettőjükről készült kép is alátámasztja, amelyet Adorján osztott meg saját közösségi oldalán. Gyöngyösi kihívója azt írta a bejegyzésben: „Rendet tettünk magunkban, rendet teszünk a Jobbikban!”

Lapunk úgy tudja, az alelnökjelöltek száma jelenleg 11, a jelentkezők között ott van három jelenlegi alelnök: Magyar Zoltán, Z. Kárpát Dániel és Lukács László György, aki a frakció vezetője is egyben.

A tisztújítás előzménye, hogy Gyöngyösi Márton, akit 2022-ben választott a párt elnökének, korábban többször is arról beszélt, lemond, ha a Jobbik nem szerez mandátumot az EP-választáson, ám ez nem történt meg.

Először tavaly márciusban beszélt erről, de fél évvel ezelőtt megismételte saját szavait.

Egy kudarcért az elnök felel, és úgy felel, hogy benyújtja a lemondását. Ez fog történni

– szögezte le ősszel Gyöngyösi. A mostani kudarc után viszont azzal magyarázta maradását, hogy „megváltoztak a körülmények, olyan folyamatok indultak be, amelyekkel nem lehetett számolni”. A Jobbik június végén tisztújítást tart, Gyöngyösi szerint „a párt akkor el fogja dönteni, hogy kellek-e vagy nem”. Az ATV azt írta,

mindenki Gyöngyösi Márton leváltása mellett van.

A portál arról is beszámolt, hogy a párt vezetése most visszahozná Szabó Gábort, a Gyöngyösi által menesztett pártigazgatót, ami feltehetően nem kedvez a jelenlegi elnök újrázásának. Ismert, Gyöngyösi Mártont 2022-ben választották pártelnökké, ezután nem volt maradása Jakab Péternek, a korábbi elnöknek és frakcióvezetőnek, de Szabó Gábornak is távoznia kellett. Gyöngyösi akkor úgy fogalmazott, azért kérte a párt választmányi elnökének lemondását, mert nem értettek egyet a párt jövőjét illetően. – Meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló önkormányzati választáson történő megmérettetésének módját is, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik – Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről – fogalmazott akkori közleményében Gyöngyösi.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.