A hajók eltűntek, a biztonság így is hagy kivetnivalót Pikóék strandján

Ugyan már elvitték a vitorlás hajókat a józsefvárosi önkormányzati káptalanfüredi strandjának partjáról, ám a beharangozott felújítás nem feltétlen tükrözi a valóságot. A helyi lap szerint a strand tavaly kisebb-nagyobb felújítási munkálatokon esett át, aminek köszönhetően megújultak az öltözőkabinok és a vizes blokkok, a homokozó, a strandröplabdapálya és a padok. Ám a kihirdetés ellenére hintát nem sikerült visszahelyezni, a földből vascsövek állnak ki, a fák, a gyep, föld száradásnak indult.

2024. 07. 09. 5:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A strandon napernyők, kerti székek és asztalok használatára van lehetőség, de lett fedett uzsonnázóterasz, és könyvkölcsönzésre is van mód. A gyerekek pedig, ha megunták a pancsolást, hintázhatnak vagy csúszkázhatnak a drótkötél csúszópályán” – harangozta be a káptalanfüredi önkormányzati strand nyitását a Józsefváros Újság. 

Hétfőtől táborozó gyerekek is érkeznek, ám a strandot idénre sem sikerült gyerekbarátra felújítani. Lapunk egyik olvasója a múlt héten járt ott, és felháborodottan juttatta el szerkesztőségünknek a káptalanfüredi strandon készített fotókat.

A játszóeszközöknek hűlt helye (Olvasói fotó)

 A fák felső része elszáradt, a földet, füves részt ritkán locsolják, a hinta eltűnt, helyette vascsövek állnak ki a földből

– mondta el lapunknak a csalódott józsefvárosi lakos.

Vascsövek állnak ki a gyepből (Olvasói fotó)

Az elmúlt években sem volt gondtalan és veszélytelen a fürdőzés az önkormányzati strandon, mert a Pikó András polgármester vezette önkormányzat és annak a strandot fenntartó cége egy vitorlásegyesületnek bérbe adta a terület egy részét, ezért a józsefvárosiak vízre szálló és kikötő vitorlások között fürödtek, illetve a strand egy részén jollehajókat tárolt a vitorláscég és egyesület.

Mint lapunk korábban megírta: a józsefvárosi önkormányzat a kispesti önkormányzattal megállapodott, hogy a helyben lévő XIX. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő faházas tábor fogadja a józsefvárosi gyermekeket is. Ez jó hír is lehetett volna, ám két évvel ezelőtti szerződéskötés miatt a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület, és egy vitorláscég, az RS Sailing is birtokolta a területet. A Pikó András baloldali polgármester vezette önkormányzat hibás döntése miatt a józsefvárosi gyerekek által használt strand jelentős részén jolle vitorláshajókat tároltak, ezenfelül az egyesület vitorlástábort is szervezett gyermekeknek júniustól augusztus végéig. 

Azaz a fürdőző józsefvárosiak a vitorlázókat kerülgetve használhatták csak a keskeny partszakaszt, ami ebben a formában balesetveszélyes volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.