Közel kétszáz kiló sajtot lopott egy rendőr egy baleset helyszínéről, kirúgták

A férfi a rendőrségi kisbuszt pakolta meg a finomsággal.

2024. 07. 10. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy baleset helyszínéről lopott sajtot egy rendőr, az eset miatt elbocsátották – írta az agroinform.hu. A cikk szerint az egyenruhást a balesethez rendelték ki, amikor észrevette, hogy a karambolban érintett kamion sajtot szállított.

Az azóta menesztett rendőr a rendőrségi kisbusszal hajtott a sérült teherautóhoz, majd a busz tolóajtaját kinyítva utat engedett a finomságoknak, és megkérte az ott dolgozó mentőcég alkalmazottját, hogy adjon át neki néhány  sértetlen sajtot a hűtőkonténerből.

A beszámolóban azt írták, a férfi összesen kilenc csomag, egyenként húsz kilogramm tömegű sajtot vitt el a helyszínről. Az ellopott cheddar értéke összesen 554 euró, azaz körülbelül 200 ezer forint volt. A rendőr a csomagok egy részét visszavitte az irodába.  

A bírósági közleményben arról írnak: 

a rendőr a kirúgása miatt panaszt nyújtott be, amelyben azzal védekezetett, hogy a sajt a hűtési lánc megszakadása miatt gyakorlatilag értéktelen volt, és meg akarta menteni a kidobástól, de azzal is megpróbált érvelni, hogy ő maga nem is eszik cheddar sajtot. Rajna-vidék–Pfalz tartomány közigazgatási bírósága végül elutasította a férfi fellebbezését, így az elbocsátó határozat hatályban maradt.

A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy a férfi szolgálatban, egyenruhában és szolgálati fegyverével követte el a lopást. Álláspontjuk szerint ezzel a magatartásával a vádlott súlyosan rombolta a rendőrség jó hírnevét.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.