Megválasztották a Momentum új elnökét

Tompos Márton legyőzte Fekete-Győr Andrást a tisztújításon.

2024. 07. 07. 17:24
TOMPOS Márton Kristóf
Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tompos Mártont választotta a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése a párt új elnökének – tájékoztatta a párt az MTI-t.

Az új elnök a közösségi oldalán „kevesebb beszédet, több cselekvést” ígért.

A szabadelvű és cselekvő politika képviselői ott lesznek, amikor leváltjuk ezt a rendszert. A Momentumnak ezen az úton kell továbbhaladnia

– írta Tompos Márton.

Az új elnökség további tagjait a nap folyamán választja meg a küldöttgyűlés.

Tompos Márton a Momentum Mozgalom alapító tagja, frakcióvezető-helyettese, egyben alelnöke 2024 januárja óta.

Donáth Anna, a párt elnöke június 10-én jelentette be lemondását, miután kudarcnak értékelte a Momentum szereplését az európai parlamenti választáson.

A tisztújításon Tompos Márton mellett Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke indult a vezető posztért. A Népszava értesülése szerint mindössze három szavazattal kapott kevesebbet, mint az új elnök.

Az elnökválasztási verseny és a tisztújítás robbanásközeli helyzetet teremtett a Momentumban. Fekete-Győr András értesülések szerint a választás óta agresszív kampányt folytatott, a párt megosztottságát jól mutatja a mostani eredmény is.

A június 9-i választásokon a Momentum mindkét európai parlamenti képviselőjét, Cseh Katalint és Donáth Annát elvesztette, politikusai a Fővárosi Közgyűlésbe sem kerültek be. Az európai parlamenti választáson a balliberális párt mindössze a voksok 3,7 százalékát szerezte meg.

Borítókép: Tompos Márton (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.