Támadják az anyát, amiért belement, hogy találkozzanak a fiát felrúgó férfival

Egy gyermekpszichológus szerint azonban ez segíthet a fiúnak, hogy feldolgozza a történteket.

Forrás: Tények2024. 07. 22. 21:14
MJA_2298
Illusztráció. A szolnoki Kalandpark. Fotó: Mészáros János/Új néplap
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július végén érkezhet vissza Magyarországra a gyermekbántalmazó karateedző. Ezt nyilatkozta hétfőn a megrúgott kisfiú édesanyja, akit SMS-ben keresett meg a férfi – közölte a Tények

A Magyar Nemzet már korábban beszámolt róla, hogy a szolnoki kalandparkban egy karatemester felrúgott egy kisfiút. A férfiról azóta egy újabb sötét titok is kiderült: egy nő azt állítja, hogy a férfi korábban megerőszakolta. A gyermekbántalmazás miatt még Kunkli Tivadar is üzent a férfinak, a thai box-világbajnok kihívta a bántalmazót egy küzdelemre. Azóta a karateszövetség is döntött: végleg eltiltották és danjaitól megfosztották a férfit.

A bántalmazó, miután hazaérkezik, bocsánatot akar kérni a kisfiútól és édesanyától, amit a nő elfogadott, de ezért sokan támadják az egyedülálló anyát. 

Az anya szerint fontos a bocsánatkérés és az, hogy a férfi elmondja a bántalmazott fiúnak, hogy nem ő tehet arról, hogy a férfi ilyet tett.

Ez azért is fontos, mert a fiú a mai napig azt hiszi, hogy ő tehet a vele szembeni agresszióról. Egy gyermekpszichológus szerint is jól tette az anya, hogy belement a találkozóba, mert ez segíthet a fiúnak, hogy feldolgozza a történteket.

Egy jogász szerint a hatalmas közfelháborodás súlyosító tényező lehet a férfival szembeni vádemelésnél.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Új néplap/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.