Közel száz kutyát mentettek ki egy zalai állatkínzótól + videó

Az állatvédők több mint húsz kutya tetemét a mélyhűtőben találták meg.

Forrás: Zaol2024. 08. 12. 22:49
közel száz kutyát mentettek ki egy zalai állatkínzótól Forrás: Facebook/Szurkolók az Állatokért Alapítvány
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy zalai ingatlanból nyolcvanegy elő kutyát és két elő rackajuhot mentettek ki az állatvédők egy több szervezet közötti együttműködésben múlthét csütörtökön. A külföldi állatkínzó mélyhűtőjében további huszonegy kutyatetemet találtak. Az állatok már biztonságban vannak – közölte a közösségi oldalán a Szurkolók az Állatokért Alapítvány.

Az akció 13 szervezet közös munkája volt, ahol az állatvédők 25 mentésre váró kutyával számoltak, „de ahogyan az lenni szokott, ömlöttek a kutyák mindenhonnan” – írják.

Több állatvédő szervezettel, jegyzővel, kormányhivatallal, hatósági állatorvossal, rendőrséggel, majd később a bűnügyi helyszínelőkkel a munkát tegnap kora este befejeztük, az ingatlant kiürítettük.

– hangsúlyozták. Majd hozzátették: „minden kutya eljött! Cukik, kapkodósak, tüzelő szukák, raptorok, babák, vemhesek, idősek, betegek, mindenki kijött.”

Tizenkét kutya kivételével, a többiek soha nem hagyták el a ketrecüket vagy a házat. 

– emelték ki. Hozzátették: „ezek a kutyák most voltak kint a levegőn először, most látták a napot, érezték a szelet, és most találkoztak emberekkel (a gazdájukon kívül)”

közel száz kutyát mentettek ki egy zalai állatkínzótól
Fotó: Facebook/Szurkolók az Állatokért Alapítvány

A kutyák állapotáról az állatvédők elmondták, hogy nagyon soványak, rengeteg rajtuk a bolha és a beltenyészet is jellemzi őket.

közel száz kutyát mentettek ki egy zalai állatkínzótól
Fotó: Facebook/Szurkolók az Állatokért Alapítvány

Sajnos a mentális probléma ennél a külföldi nőnél is nyilvánvaló volt, a gyűjtögetés és a mélyhűtőben tárolt halott kutyák is ezt bizonyítják.

– hangsúlyozzák.

közel száz kutyát mentettek ki egy zalai állatkínzótól
Fotó: Facebook/Szurkolók az Állatokért Alapítvány

A megmentett állatok menhelyekre, állatvédő szervezetekhez kerültek – írja a Zaol. A portál kiemeli az egyik állatmentő szervezet, a Szimat Állatvédő Egyesület bejegyzését, amiben így fogalmaznak: „Borzalmas és egyben csodálatos nap volt 2024. 08. 08. Hosszú évek után végre sikerült bejutnunk, és megmentenünk 81 ártatlan életet! Mindenkinek köszönjük, aki a mentésben, illetve befogadásban segített nekünk.”

Borítókép: Az egyik megmentett kutya (Fotó: Facebook/Szurkolók az Állatokért Alapítvány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.