Még pár napot ki kell bírni, eddig marad az eső és a hideg

Az ország nyugati részén erős szélre is készülni kell.

Forrás: HungaroMet2024. 09. 15. 7:37
Vihar illusztráció
Fotó: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap napközben továbbra is marad az erősen felhős vagy borult ég és továbbra is többfelé várható váltakozó intenzitású eső, szitálás. Elsősorban hazánk északkeleti részében fordulhat elő hosszabb szakadozások a felhőzetben és szünet az esőben – közölte a HungaroMet. A Dunántúlon az erősen viharos szél csak lassan csillapodik, arrafelé még a késő délutáni, kora esti órákban is előfordulhatnak erős, viharos széllökések. Eközben az ország keleti felén csupán időszakosan élénkül meg a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű,

de északkeleten pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este többnyire 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetnek.

Éjszaka változatlanul főleg erősen felhős vagy borult időre számíthatunk többfelé időszakos esővel, szitálással. A Dunántúlon még mindig nagy területen lesz erős, viharos az északnyugati szél, másutt inkább csak időnként élénkülhet meg a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható.

Hétfőn is nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, a keleti országrészben a délkeleti szél élénkül meg többfelé. Délutántól az ország egész területén mérséklődik a légmozgás. 

Délutánra 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A koponyeg.hu 12 napos előrejelzése szerint az eső kedden állhat majd el, és az idő is tovább melegszik, sőt még a nap is kisüt majd. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.