Meghalt Békefi Dezső, a magyar diabetológia meghatározó alakja

A tatabányai Szent Borbála Kórház Gyermekegészségügyi Egységének nyugalmazott osztályvezető főorvosa 82 éves volt.

2024. 09. 30. 12:14
Dr. Békefi Dezső a magyar diabetológia meghatározó alakja volt
Fotó: tatabanyakorhaz.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvankét éves korában elhunyt Békefi Dezső, a tatabányai Szent Borbála Kórház Gyermekegészségügyi Egységének nyugalmazott osztályvezető főorvosa, egykori szaktanácsadó, csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus, infektológus, diabetológus szakorvos, a Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium korábbi tagja.

Hivatásának gyakorlása mellett pályája kezdetétől fontosnak tartotta az intézményes kereteken túl is a betegek edukálását, illetve a fiatalabb generáció szakmai támogatását is. A civil szervezetek munkáját rendkívül fontosnak tartotta és rendszeresen el is ismerte. Élete utolsó pillanatáig aktív volt, a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XXXIX. kongresszusának tegnapi megnyitójára még hangüzenetet küldött.

Békefi Dezső a magyar diabetológia meghatározó alakja volt, áldozatos munkáját többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, Batthyány-Strattmann László díjjal ismerték el, 2021-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete Príma díjban részesítette – összegezte az elhunyt orvos munkásságát közösségi oldalán a Sportos Cukorbetegek Egyesülete.

Borítókép: Békefi Dezső (Fotó: Tatabányai kórház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.