idezojelek

Bródy János leleplezte Magyar Péter hatalmas titkát

Összenő, ami összetartozik.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix ilyenkor, amikor érkezik az ősz mindig nagytakarítást csinál az otthonában. Ennek a folyamatnak a legvégső állomása, amikor a hanglemezeit rendezi át. Most különösen aktuális volt ez a művelet, mert vásárolt egy új polcos szekrényt a szépszámú bakelitjeinek. Elengedhetetlen a szortírozás során, hogy egy-egy lemeznél megáll, mert eszébe jut valami, például az előadóról. Most sem történt ez másképpen. Amikor a sok száz lemez között matatva a kezébe került Bródy János 1980-as Hungarian Blues című nagylemeze, azonnal ezer gondolat jutott az eszébe Bródy politikai megnyilvánulásairól, az SZDSZ-ről mint kártékony politikai formációról és természetesen arról, hogy azért mindentől függetlenül, a lemezen fellelhető Földvár felé félúton vagy éppen a Filléres emlékeim elég jó dalok. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonban a legerősebben a közelmúltból, pár nappal ezelőttről ugrott be neki egy Facebook-poszt a zenész oldaláról, ahol Bródy összeölelkezve áll Iványi Gábor DK-s lelkésszel. Ez a fotó elindított a hírlapíró fejében egy elég valószerűnek tűnő ok-okozati összefüggést.

Fotó: Képernyőkép

Ki is Iványi?

Az egykori SZDSZ-kötődésű lelkész már hosszú évek óta a DK kottájából játszik. Ezer szállal kötődik Gyurcsányékhoz, rendszeres meghívottja a rendezvényeiknek. 2018-ban Iványi Gábor a szerb határhoz látogatott, ahol a sajtónak szívtelen, aszociális, az éhezőkön segíteni nem akaró állapotokat írt le. Gyurcsány természetesen egyből megszólalt az ügyben, szerinte a jog erejével éheztették a bevándorlókat. Ráadásul 2022-ben őt javasolta államfőnek Gyurcsány Ferenc, ami végül csak a Jobbik miatt nem valósult meg. 

Fotó:  MTI/Kallos Bea

Békés Bence egy korábbi, Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkéből érdemes egy mondatot kiemelni ahhoz, hogy az Iványi-jelenséget jobban meg tudjuk érteni:

[…] Sajnos csak kevesen vállalják a megszólalást, mert az Iványi neve körül kialakult áhítatos hangulatban, a róla felépített képbe nem fér bele a bírálata. Aki ezt mégis megteszi, annak számítania kell arra, hogy kitaszítottá válik a szakmai és baráti körében.”

Helyben vagyunk. Működnek a régi reflexek. Összenő, ami összetartozik, tartja a mondás. A két egykori SZDSZ-es még ma is egy oldalon harcol a jobboldali elnyomás, a fránya Orbán-kormány ellen. Ezért tűnt fel a lelkész oldalán Bródy, hiszen az ő olvasatukban ártatlanul támadja a hatalom Iványit. 

A hírek azonban másról szólnak. Többmilliárdos köztartozásokat, kifizetetlen áram- és gázszámlákat halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, amivel az egyház maga lehetetlenítette el az oktatási intézményei működését, veszélybe sodorta saját dolgozóit és az iskoláiban tanuló gyerekeket. Információk szerint a NAV felé kétmilliárd forint, az MVM irányába pedig egymilliárd forint a szervezet adóssága.

Most jön a csavar a történetbe. 

Az Amerikai Népszava arról írt, hogy Magyar Péter megjelent az Iványi Gábor támogatására szervezett tüntetésen, azonban érdekes módon nem tartotta fontosnak, hogy posztoljon közös képet Iványival, pedig kis túlzással azt is dokumentálja a Tisza Párt elnöke, amikor az illemhelyre távozik. 

Fotó: Képernyőkép/Amerikai Népszava

Vajon miért nem posztolta a nagy találkozást Magyar? A válasz egyszerű. Iványi Gábor lelkész úr Gyurcsány embere. Magyar Péter pedig igyekszik magát az úgynevezett régi ellenzéktől elhatárolni. Mint látjuk kevés sikerrel. Hiszen hol Gyurcsány egyik legfőbb élharcosával kvaterkázik, hol pedig a Gyurcsány által támogatott főpolgármesterrel, Karácsony Gergővel limonádézik a budapestiek feje feletti alkukat előkészítve.

Korábban Bródy János is megjelent Magyar Péter egyik rendezvényén, támogatásáról biztosítva ezzel a diszkóbotrányáról elhíresült, mentelmi joga mögé bújó Tisza-elnököt. Most azonban összeállt a kép. Az énekes és Magyar is feltűnt Iványival. Nincsenek véletlenek: a háttérben most is ott van Gyurcsány Ferenc… gondolta, magában ízlelgetve ezt az összeesküvés-elméletet Felhévizy, majd feltette a lemezjátszójára a Deep Purple 1984-es Perfect Strangers című lemezét.

Borítókép: Bródy János énekes, zeneszerző Koncz Zsuzsa budapesti sajtótájékoztatóján 2016. november 8-án. Az énekesnő Vadvilág címmel elkészítette negyvenedik stúdióalbumát, amelyet 2017. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatott be (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péterből nem lesz az, amire vágyik.

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.