Plagizált Budapest programmal rugaszkodik neki a következő öt évnek a Tisza

Magyar Péter pártja szinte kivétel nélkül lopott ötletekből állította össze a programját.

2024. 09. 14. 6:30
HZ1_5048
20240524 bicske magyar peter orszagjaro korutjan bicske havran zoltan magyar nemzet Fotó: Zoltán Havran
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza Párt vezetője, Magyar Péter közvetlenül az önkormányzati és EP választások előtt közzétette a prioritásait Budapest vonatkozásában. Ám ezeknek a terveknek a döntő többségét a többi jelölttől plagizálta Magyar Péter. 

A lista első eleme volt egy gyalogos híd megépítése Budapesten. Ennek a terve Vitézy Dávid 101 pontos programjában is helyet kapott. Szintén a Dunával kapcsolatban a dunai menetrendszerinti hajózás újraindítását, és a Duna-partok megújítására is ígéretet tett Magyar Péter. 

Ezzel mindössze annyi a probléma, hogy a Duna-part rehabilitálásával kapcsolatos tervek mind Vitézy, mind pedig Karácsony Gergely tervei között szerepelnek, a Dunai hajózás újraindításáról pedig Vitézy Dávid is többször értekezett.  

A programként említett posztban Magyar több pontban is foglalkozott a közlekedéssel, illetve a kerékpárutak fejlesztésével.

Magyar Péter ígéretet tett a közlekedés biztonság és a mobilitás fejlesztésére, a már meglévő biciklisávok biztonságossá tételére. Azonban ezek a tervek egyértelműen kiolvashatók Vitézy Dávid programjából, ahogy a fővárosi bérlakás építési program indítása is. 

A Tisza Párt vezetője ezzel egy az egyben lemásolta a korábbi főpolgármester-jelölt programját, aki öt év alatt tízezer új bérlakás építésére tett ígéretet a fővárosban. 

Szintén Vitézy Dávid ötletét vette el Magyar Péter, amikor a város éjszakai életének rendezését is előirányozta.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, Magyar Pétertől korántsem idegen a plagizálás. Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője szerint Magyar Péter a szocialisták programját mondja fel szinte pontról pontra. Komjáthi örül annak, ha a Tisza elnöke felhangosítja javaslataikat, csak ne felejtse el, honnan jöttek az ötletek, ahogy azt se, hogy ezek megvalósításához nem elég a látványos előadásmód.

Az MSZP politikusa arra emlékeztetett: már 2021 tavaszán, egy komplex javaslatcsomag keretén belül a minimálbér emelését javasolta, azt is tisztázva, ez hogyan nem okoz komoly gondot a kis- és középvállalkozásoknak: a minimálbért adómentessé kell tenni, adójóváírással pedig a mediánbérig több pénzhez lehetne juttatni az embereket.

Komjáthi Imre szerint most, hogy nem az MSZP, hanem a Tisza Párt elnökétől jön a javaslat, nem találkozni a korábbi háborgó reakciókkal. Úgy véli, ennek két tanulsága is van:

Egyrészről mindez örvendetes, hiszen ezek szerint elfogadták és megértették javaslatunkat a közgazdászok is. Másrészt, ez azt is jelenti, hogy Magyar Péter olvassa az MSZP Rendszerváltást! programját, amely a hétköznapi emberek mindennapi problémáival foglalkozik. Tavaly megkaptuk, az emberek nem olvasnak pártprogramokat, most mégis úgy tűnik, érdekli az embereket, miről szólnak javaslataink.

Ugyanakkor Magyar Péter nem csak baloldali mikropártoktól szokott plagizálni, hanem komplett kormányprogramokat is képes meglovasítani. Ha ugyanis végigolvassuk a Tisza Párt komplex hazaváró programját, majd mellétesszük az Egyensúly Intézet Hogyan csábítsuk haza a külföldre vándorolt magyarokat? című, év eleji javaslatcsomagját, megállapíthatjuk: nemhogy egy az egyben átvették az egészet forrásmegjelölés nélkül, de még az egyes pontok sorrendjén sem változtattak.

Lényegében vázlatosan kijegyzetelték, föléírták frappáns megnevezésként a Fidesz-kormány Hazaváró programjának címét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.