A baloldal először mindig külföldről várja a segítséget

Csak miután megérkezik a külföldi segítség, azután kérik a magyar emberek bizalmát.

2024. 10. 22. 9:27
KOCSIS Máté

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője legújabb Facebook-videójában rávilágított arra az aggasztó jelenségre, hogy a magyar baloldali politikusok gyakran először külföldi támogatásért folyamodnak ahelyett, hogy a hazai választókhoz fordulnának. Kocsis szerint hosszú ideje megfigyelhető, hogy amikor a baloldal kormányzati pozícióra tör, először külföldön keres támogatást. Brüsszeli intézmények, külföldi politikusok és médiaorgánumok segítségére számítanak, majd csak ezt követően kérik a magyar emberek bizalmát.

Ez a gyakorlat ellentmond a magyar politikai hagyományoknak, amelyek szerint a sikeres kormányzás kizárólag hazai támogatottsággal érhető el. Mindez arra készteti a jobboldali politikusokat, hogy feltegyék a kérdést: 

mit kérhetnek a külföldi támogatók cserébe a baloldali politikusok támogatásáért?

A videóban Kocsis arra is utalt, hogy Brüsszelben a „magyar kormányzást jobban igazodó” irányba terelnék, és hogy ebben a folyamatban szerepet játszanak azok a nemzetközi politikai és gazdasági erők, amelyekkel a baloldal gyakran kapcsolatot keres. Ez a probléma nem új keletű, Kocsis hangsúlyozza, hogy mindez már évek óta zajlik. Azonban a kérdés továbbra is nyitott: mi az, amit a külföldi támogatók kérnek cserébe? A magyar politikusoknak milyen engedményeket kell tenniük, hogy elnyerjék ezeket a külső segítségeket? Az ilyen kapcsolatok vajon nem gyengítik-e a nemzeti szuverenitást, és a magyar érdekek helyett nem külföldi érdekeket szolgálnak?

 

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.