Csalók, csempészek, agresszorok – ilyen emberek tobzódnak a Tisza Párt körül

Bár a párt nem régóta van a köztudatban, máris számos bűncselekmény és bűncselekménygyanús eset lengi körül.

2024. 10. 13. 9:20
MAGYAR PÉTER (FOTÓ: MTI/Hegedüs Róbert)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban cigarettacsempészet és pénzmosás miatt tartóztattak le a hatóságok négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. Lapunk információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki büszkén feszített Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.

A Magyar Nemzet érdeklődésére a Tisza Párt az üggyel kapcsolatban közölte, a bűncselekménybe keveredő aktivistájuk „regisztrációját törölték”, és kínos magyarázkodások közepette próbálták eltolni maguktól bűncselekmény gyanújába keveredett tagtársukat, ami nem meglepő, hiszen a párt rövid működése során nem ez az első ehhez hasonló eset. 

Emlékezetes kijelentése volt Magyar Péternek, hogy a Tisza Párthoz és a Tisza Szigetekhez csakis olyan emberek csatlakozhatnak, akiket korábban nem ítéltek el szándékos bűncselekmény elkövetéséért. Ehhez képest ködösebbnél-ködösebb múltú figurák veszik körbe a szerveződést, ráadásul már a megalakulás pillanatától fogva.

 

Kamupártnak alapították

Deák Boldizsár, a Tisza alapítója személyesen, illetve feleségét maga elé tolva éveken át részt vehetett egy 1200 embert megkárosító, összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban – az ügyről lapunk is részletesen beszámolt, a cikk ide kattintva elérhető.

A bűnbanda tagjai Budapest egy frekventált pénzügyi irodaházában, a Bank Centerben béreltek irodát, itt fogadták áldozataikat, itt tartottak „beetető” előadásokat. Tanúk állítása szerint ezeken gyakran részt vett Deák Boldizsár is. A csaló célja az volt, hogy megtévesszék áldozataikat, a becsapott embereknek egy listát is összeállítottak a felkínált ingatlanokból, innen választhattak „fedezetet”.

A bírósági dokumentumok alapján pedig az látható, hogy a Tisza Párt alapítója már egyetlenegy ingatlanon is havi két, két és fél millió forintot kereshetett. A bűnbanda vezetői pedig arra használhatták fel a Deák által felajánlott ingatlanokat, hogy azokra jelzálogjogot jegyeztessenek be a „befektetők” javára, „biztosítékként”. Így győzték meg őket, hogy a befektetésük biztonságban van, aggodalomra semmi ok. Tehát ezekből az információkból az rajzolódik ki, hogy a Tisza Párt alapítója döntő szerepet játszhatott a megtévesztő hadműveletben.

Az ügy vádlottjai között volt Sájer Mária is, Magyar Péter korábbi anyósjelöltje, aki négy évet ült fegyházban. Ő volt az, aki végül felajánlotta Magyar Péternek a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, annak pénzügyi lehetőségeivel együtt. 

A pártot egyébként 2021-ben alapították, azzal a céllal, hogy elindítsanak 106 egyéni jelöltet a 2022-es országgyűlési választáson. 

A Tisza Párt jelöltjeinek persze akkor még nyoma sem volt a szavazólapon, úgy tűnt, az egri alapítású politikai szervezet csak egy lesz a sok kamupárt közül, amelyeket csak azért hoznak létre, hogy fel tudják venni az állami kampánytámogatást. 

 

Erőszakra buzdítás csákánnyal felfegyverkezve

A Tisza Pártot azóta átvette Magyar Péter. A párt támogatására szerveződött rohamosztag a hetekben erőszakos akcióra készült. A tervükből végül szerencsésen semmi sem lett, ugyanis a rendőrség még időben kapcsolt.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Magyar Péter támogatására egy kisebb akciócsoportot, rohamosztagot szervezett az a férfi, aki a közösségi médiába egy csákánnyal a kezében jelentkezett be, majd egy felvételen közölte, szétverné a közmédia épületét az október ötödikei tüntetésen, erre buzdította a Tisza Párt többi hívét is.

A törekvésekből végül semmi sem lett, pár nappal a tüntetés előtt a rendőrség közölte, hogy baltával, csákánnyal, vagy egyéb szúró/vágóeszközzel nem lehet tüntetésre menni, aki ilyet tenne, arra lecsapnak. 

A rendőrség még a tüntetés napján előállította a fenyegetőző férfit annak szigetszentmiklósi lakásán, ahol házkutatást is tartottak. 

A Tisza Párt ebben az esetben is gyorsan próbált megszabadulni az illetőtől, a belső csoportjaikban gyorsan elindult a kármentés. A posztokban arról írtak, hogy a csákánnyal pózoló tiszás mentális beteg, és nincs teljesen tudatában annak, mit cselekszik. 

 

Magyar Péter körül is sokasodnak bűncselekmény gyanúját felvető ügyek

Magyar Péter vezetése alatt a Diákhitel Központ Zrt. egy olyan céggel kötött túlárazott szerződéseket, amelynél az öccse dolgozott. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése túlárazott szerződésekről számolt be, megemlítve a PLANB Magyarország Kft.-t. Ha valóban jogellenes szerződések születtek, akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is felmerülhet a volt vezérigazgatóval szemben.

A baloldali politikus rossz hírének növekedéséhez a diszkóbotránya is jócskán hozzátett: még júniusban botrányosan viselkedett egy belvárosi szórakozóhelyen, és a hatóságok gyanúja szerint lopást követett el azzal, hogy elvette az egyik, az ő fiatal lányokkal való táncát videózó vendég telefonját, majd a készüléket a Dunába dobta. 

A Tisza Párt elnöke ellen emiatt lopás bűncselekményének gyanúja miatt emeltek volna vádat, ehhez azonban az kell, hogy az Európai Parlament kiadja a képviselője mentelmi jogát. Magyar Péter a választási kampányban még azt hangoztatta, hogy eltörölné a képviselők mentelmi jogát, a saját botránya után azonban láthatóan már egészen másként ítéli meg a kérdést.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.