Jack Sparrow és legénysége Sopronban kereste a tenger új kincsét

A Taródi-várnál forgatták A Karib-tenger kalózai magyar rajongói filmjét.

Forrás: Kisalföld2024. 10. 01. 20:55
Sopronban forgott a Karib-tenger kalózai rajongói film
Fotó: Kisalföld/Máthé Daniella
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn igazán érdekes látvány tárulhatott azok elé, akik a soproni Taródi-vár környékén sétáltak, ugyanis igazán különleges karakterek lepték el a környéket. A szerencsések láthattak kalózokat, brit katonákat, és egy kis szerencsével akár magát Jack Sparrow kapitányt is. Mindez egy film forgatásárának volt köszönhető, ami bár „csak” rajongói film, mégis már az első előzetes is újra A Karib-tenger kalózai világába repíti a nézőt.

A Karib-tenger kalózai generációk kedvenc meséje, ikonikus és felejthetetlen karakterekkel. A nézők imádták a filmeket, és ahogy sokan mások, Slemmer Ádám és csapata is hatalmas rajongója volt a kalózos mozinak. A rajongás szülte a most készülő produkció ötletét is, amelynek néhány jelenetét a soproni Taródi-várban forgatták – írta a Kisalföld.

A Magyar Nemzet már korábban beszámolt a készülő különleges projektről, ami A lámpás titka alcímet kapta és az 1700-as években játszódik. A történet szerint a britek megérkeznek egy indiai faluba, a gyarmatukra, és Menard kapitány vezetésével letarolják és felgyújtják az egész települést, megölik a nőket, férfiakat, gyerekeket. Keresnek valamit. Ám az, hogy pontosan mit, az csak a filmből fog kiderülni.

Sopronban forgott a Karib-tenger kalózai rajongói film
Fotó: Kisalföld/Máthé Daniella

 

Rajongóktól rajongóknak

A várban, korhű jelmezekbe öltözve elevenítették meg a kalózvilág hangulatát, a vár misztikus és varázslatos atmoszférája pedig tökéletes hátteret kínált a középkori piaci jelenetekhez és izgalmas kalandokhoz.

A forgatást egy lelkes, kreatív csapat vezeti, akik a Karib-tenger kalózai filmsorozat előtt tisztelegve szeretnék megörvendeztetni a rajongókat egyedi hangvételű filmjükkel.

Eredetileg nem terveztünk ilyen nagy projektet. Csak tesztfelvételt akartunk készíteni egy régebbi kamerával, néhány jelmezünk pedig adta magát a kalózos témához
– mesélte Slemmer Ádám, a film rendezője, aki egyben Jack Sparrow karakterét is alakítja a filmben. 

Sopronban forgott a Karib-tenger kalózai rajongói film
Fotó: Kisalföld/Máthé Daniella

Több külföldi helyszínen is forgattak

Az eredeti tervük csupán néhány rövid felvétel volt, de miután sikerült olcsó repülőjegyeket szerezniük Mallorcára, a barátaival együtt a vakáció mellett belevágtak a forgatásba. A tervezett nyaralás hamar filmezéssé alakult, annyira élvezték a munkát, hogy elkezdtek egy komolyabb forgatókönyvet írni és így alakult, hogy végül egy kétórás mozifilm készítésére vállalkoztak. 

Olyan helyszíneken dolgoztunk eddig, mint Madeira, Görögország, Horvátország, de természetesen a film nagy részét itt forgatjuk Magyarországon.

– mesélte a rendező. Hozzátette: „ezért is nagy boldogság, hogy rátaláltunk a Taródi várra, mert a városi jelenetekhez tökéletes, autentikus környezetet biztosít.”

A forgatáshoz a meglévő stábtagok mellett helyi statisztákat is bevonnak, így Sopronban is számos lakos csatlakozott a forgatáshoz – jelezte Slemmer Ádám.

Sopronban forgott a Karib-tenger kalózai rajongói film
Fotó: Kisalföld/Máthé Daniella

 

Megelevenednek az eredeti karakterek

A karakterhűség megőrzése is kiemelt célunk, ezért olyan szereplőket választottunk, akik nemcsak külsőleg hasonlítanak az eredeti karakterekre, de mozdulataikban és jellemükben is hitelesen adják vissza a kalózok világát

– emelte ki. Hozzátette: az eredeti szinkronszínészeket is szeretnék megnyerni a projekthez, akik hangjukkal tennék még élethűbbé a történetet, ezzel plusz örömet szerezve a rajongóknak.

A készülő alkotás önköltséges, bevételünk nem is lehet belőle, hiszen minden jog a Disney-é. A teljes forgatás vége még messzebb van, de mindenképp szeretnénk egy nagyon jó mozit összehozni. Azt remélik, ha elkészül, az, aki szereti a Karib-tenger kalózait, az ő filmünkben sem fog csalódni – zárta a beszélgetést Slemmer Ádám.

Borítókép: A forgatás helyszínén készült kép (Fotó: Kisalföld/Máthé Daniella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.