Pár hónap alatt varázstalanodott Magyar Péter

– Magyar Péter számára az is intő jel lehet, hogy már az ő személye sem vonzó annyira a kormányellenes szavazóknak, hogy egyetlen szavára tömegesen vonuljanak az utcára – mutatott rá lapunknak a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója. Boros Bánk Levente a Tisza Párt szombati rendezvényéről elmondta, az ellenzéki szavazók egyébként sem vevők a folyamatos tüntetésekre, és a résztvevők sem kaptak semmi újat tartalmilag: Magyar Péter a korábban már unalomig ismételt sablonokat mantrázta ezúttal is.

2024. 10. 07. 14:28
Magyar Péter tüntetés MTVA székház
Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lendületét és értelmét is elvesztette Magyar Péter tüntetésturizmusa, amit már saját támogatói is éreznek, hiszen minden várakozást alulmúlt a Tisza Párt szombati demonstrációján megjelentek létszáma – mutatott rá lapunknak adott interjújában a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója. 

Boros Bánk Levente szerint hibásan gondolja azt a Tisza Párt elnöke, hogy pusztán azért, mert néhány alkalommal ellenzéki viszonylatban értelmezhető mennyiségű embert tudott korábban az utcára szólítani, folyamatos tüntetésekre vevők lennének akár a legkormányellenesebb attitűddel rendelkezők is. 

„A politikai esemény formája így már eleve kudarcra ítélte a szombati tüntetést”

– vélekedett.

Fotó: Polyák Attila

Az igazgató szerint tartalmi értelemben sem kaptak sokat a demonstrációra kilátogatók, hiszen maga Magyar Péter, de a többi felszólaló sem jelent meg új mondanivalóval, a korábban már unalomig ismételt sablonokat mantrázták ezúttal is, ezeket viszont már minden ellenzéki álmából felkeltve, szellemi erőlködés nélkül is bármikor felmondja. 

Már a helyszínválasztásból is hiányzott a fantázia

Mint fogalmazott, 

a helyszínválasztás pedig szintén nélkülözött minden innovációt, ellenzéki politikusok egy csoportja már egyszer beköltözős valóságshow-helyszínné alakította a közmédia székházát, de ahogy az a politikai akció is nevetség tárgyává vált, úgy Magyar Péternek sem sikerült új színt vinni az MTVA gyalázásába.

Boros Bánk Levente kifejtette: feltételezhetően a Tisza Pártban az a vélekedés alakult ki, hogy az egyszer már aktivizált tömeget folyamatosan mozgásban kell (és lehet) tartani, ami egyrészt érzelmileg a párthoz csatolja őket és akár a szervezetépítés alapja is lehet, de szemmel láthatóan a „tömeg” minderre nem vevő, ahogy a piramisjátékra emlékeztető kártyarendszerük is kudarcba fulladt. 

„Összességében egy öncélú, mind formailag, mind pedig tartalmilag üres eseményt hoztak össze szombaton”

– mutatott rá.

Az igazgató hozzátette: a rendezvény fent felsorolt hiányosságain és az ebből fakadó sikertelenségén túl Magyar Péter számára az is intő jel lehet, hogy már az ő személye sem vonzó annyira a kormányellenes szavazóknak, hogy tömegesen vonuljanak az utcára egyetlen szavára.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.