idezojelek

Az önfeljelentő Magyar Péter

A Tisza Párt vezetője ne tudná, hogy a rablás sokkal súlyosabb bűncselekmény, mint a sima lopás?

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nagyon valószínű, hogy Magyar Péter önfelkent baloldalmegváltó újabb rekordokat döntögethet a jövőben mentelmi joga, illetve a lopással történő meggyanúsítása kapcsán. Olyan volt már ugyanis szép számmal, hogy valaki az ellene felhozott vádakat vehemensen tagadja. De olyasmit még nem látott a világ, hogy egy ember azért szúrja le az ügyészséget, mert nem kért elég nagy büntetést rá. Márpedig a Tisza-szigetek császára éppen ezt tette. 

Nyílt színen kioktatta Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy az ötkertes randalírozása kapcsán, amikor elvette az őt fiatal lányok hajkurászása közben videózó férfi telefonját, csupán lopás miatt gyanúsította meg, s nem súlyosabb cselekményekkel. Holott a jogászvégzettségű Magyar Péter szakvéleménye szerint rablásért kellett volna. 

Aki látta a felvételt, rögvest levegő után kezdett kapkodni és gyanakodni, hogy talán rosszul hall. Micsoda? Még képes ezért is a legfőbb ügyészt kárhoztatni? Neki jobban tetszene, ha a bíróság ítélete alapján akár nyolc évet tölthetne a dutyiban, miután a rablás sokkal súlyosabb bűncselekmény, mint a sima lopás. Ilyen alapon biztosan az lett volna számára a még felháborítóbb, ha Polt Péterék egyáltalán nem kérnek a fejére semmilyen büntetést, hiszen az fokozott, hatványozott jogi hiba lett volna a Tisza Párt zseni góréja szemében.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szó szerint azt mondta a büntetőjog hérosza azon a videón, amit a Mandiner tett közzé: „Ha valaki valakitől elvesz egy telefont, tételezzük fel, kitépi a kezéből és bedobja a Dunába, az nem lopás, legfőbb ügyész úr, hanem rablás. Ha meg nem ez valósul meg, akkor garázdaság, de semmiképpen sem lopás.” Hát nem tudjuk, miként abszolválta a vizsgákat az egyetemen negatív hősünk, ám a józan észnek is ellentmond az, amit összehordott. Hisz 

ha valakitől erőszak nélkül vesznek el valamit úgy, hogy az illető nem veszi észre, azt hívjuk lopásnak. Viszont ő nem kevesebbet állít, mint hogy erőszakkal vette el a videózó vendégtől a telefont. De vajon mitől lenne puszta garázdaság, ha „nem ez valósul meg”? Rejtély, amire a választ feltehetően a belvárosi szórakozóhelyek dúvadja sem tudja.

Ha Magyar Péter ennyire nehéz felfogású, s még a saját érdekeit sem ismeri fel, mivel azt mondja, hogy rablás is lehetett az ötkertes erőszakos mobileltulajdonítás, miként akarja több millió ember érdekeit képviselni? Mindez plasztikusan kidomborítja, hogy ez a lehetetlen alak nem pusztán morális megfontolások alapján alkalmatlan, hanem képességbeli, ordító intellektuális hiányosságai miatt is az. Azt tanácsoljuk ennek a furcsa jogi elképzelésekkel rendelkező dilettáns jogásznak, hogy fogadjon egy jó ügyvédet, és ne képviselje saját magát, mert abból semmi jó nem sülne ki rá nézve. 

Körülbelül úgy húzta magára a vizes lepedőt, mint a legendás Columbo krimisorozat egyik epizódjában a fotós, aki azzal leplezi le magát, hogy a több tucat fényképezőgép közül éppen azt veszi le az egyik polcról, amelyet a gyilkos használt az áldozatáról készített felvételhez.

Most már érthetőbbek Magyarnak a régebbi, saját magát rossz színben feltüntető betlijei is. Így az, amikor azt nyilatkozta hónapokkal ezelőtt: a felesége lehallgatási felvételeit úgy elrakta, hogy még keresi azokat. Komoly ember, aki ilyen trehány? Meg aztán az ötkertes flúgos ámokfutásával kapcsolatban is további önellentmondásokba keveredett. Azzal állt elő a bíróságon, hogy a fiatal lányokkal lejtett erotikus, részben szexuális kontaktust imitáló táncában nem volt semmi különös, mivel például a dél-amerikai tangó Európában sokak szemében erotikusnak számít. Hát ez egy újabb nagy blődség. Egyrészt azért, mert a felvételek szerint az a tánc távolról sem tangó volt. Másrészt egy keringő ürügyén is lehet úgy viselkedni a partnernővel, ami zaklatásnak minősül. Harmadsorban viszont, 

ha szerinte annyira ártatlan, tánciskolába vagy akár kulturált tangóba illő mozdulatokat tett a fiatal lányokkal, akkor minek kellett erőszakosan elragadnia a telefont attól, aki ezt felvette? Inkább örülnie kellett volna annak, hogy a gyerekzsúrban is illendőnek minősülő, a legkényesebb etikettnek is megfelelő táncolását valaki önzetlenül levideózta.

Hasonló indokok alapján érthetetlen, miért jelenti fel Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselőt, amiért minden EP-képviselőt levélben tájékoztatott új társuk viselt dolgairól. Ha valóban semmi kifogásolnivaló nincs az ő magaviseletében, miért nem üdvözli, hogy az ügyeiről kimerítően tájékoztatva lesznek az Európai Parlamentben és Brüsszelben? Így viszont erősen az a látszat, hogy ő is tisztában van vele, mennyire vállalhatatlanok a cselekedetei, a kínos botrányai az uniós törvényhozásnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Európa nagyhatalmai önmaguk fő ellenségei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Gyalog galopp – német verzió

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarország nincsen egyedül!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.