Antiszemita jelöltet indít az előválasztáson a Jobbik

Bíró László is megméretteti magát az ellenzéki elővoksoláson.

2021. 03. 08. 20:47
bíró lászló
A baloldalnak valójában kapóra jöhetett Bíró László rasszizmusa.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Telex.hu-nak adott interjúban jelentette be, hogy pártja – az antiszemita kijelentésével botrányt kavart – Bíró Lászlót indítja az ellenzéki előválasztáson, amelyen a baloldali politikusok azért versengenek, hogy ők legyenek pártjuk országgyűlési képviselőjelöltjei a 2022-es választáson.

Mint ismert, 2020 őszén egy időközi választáson Bíró László és a fideszes Koncz Zsófia versengett a szerencsi választókerület mandátumáért egy országgyűlési időközi választáson – Koncz nyerte végül a mandátumot. A kampány során lapunk nyilvánosságra hozta, hogy Bíró László, a Jobbik politikusa korábban „tetűcsúszdásokról” értekezett zsidó turisták kapcsán és Budapestet „Judapestnek” nevezte. Az antiszemita jelölt mellett Karácsony Gergelytől kezdve az egész baloldal kiállt. Bíró László végül nagy nehezen bocsánatot kért, ám tettére nem tudott értelmes magyarázatot adni – nem is nagyon lehet.

– A jobbikosok tisztességes emberek, akik ha hibáznak, nem megmagyarázzák és letagadják, hanem elismerik és bocsánatot kérnek – mondta Jakab Péter az interjúban Bíró Lászlóra utalva. Csakhogy Bíró magyarázkodott, méghozzá úgy magyarázta kijelentését, hogy azzal világos lett: teljesen hülyének nézi a választókat. – Nem feltétlenül a zsidó vendégekkel volt nekem problémám, az a kialakult helyzet, amit a 2018-as választások után én átéltem, az valójában egy elég mély apátiába taszított, és én úgy érzem, hogy ennek volt a következménye az, hogy egy ilyen bejegyzést tettem” – nyilatkozta Bíró László. Vagyis apátia miatt lett antiszemita.

Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára – amely szervezet a kirekesztő eszmék ellen jött létre – szerint hiteltelen és elvtelen a magyarázkodó jobbikos indulása. Az ellenzéki pártok azonban már most más véleményen vannak: a DK-s Arató Gergely megvédte Bíró Lászlót, ahogy párttársa, Rig Lajos is – látható a Hír TV riportjában.

Úgy látszik, az ellenzék ismét összezár egy antiszemita mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.