Bakondi György: Változhat az Európai Unió migrációs politikája

Az Európai Parlament plenáris ülése csütörtökön elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet, amely a földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.

Forrás: MTI2019. 10. 26. 22:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változhat az Európai Unió tévedéseken alapuló migrációs politikája, ezt jelzi az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntése – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése csütörtökön elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet, amely a földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.

Bakondi György azt mondta: az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi szakbizottságának indítványa (LIBE), amely segítette volna az illegális, tömeges bejutást Európába, kedvezett egyes liberális baloldali csoportoknak, a parlament többsége azonban nem támogatta.

Ez jelzi, hogy talán van esély rá, hogy az EU 2015 óta tartó nagyon súlyos következményekkel járó, tévedéseken alapuló migrációs politikája változhat.

A főtanácsadó szólt arról is: az új EP-ben megváltozott az előző két parlamentet jellemző helyzet, hogyha a szocialista és a néppárti csoport megegyezett valamiben, az döntésnek számított parlamenti többségük miatt.

A mostani parlamentben mások szavazatai is számítanak, legyen szó akár a még ott lévő brit képviselőkről, vagy a megerősödött zöld párti, illetve jobboldali pártcsaládok szavazatairól.

Szó volt arról, hogy egy olasz egyházi kutatóintézet felmérése szerint év végére elérheti a 630 ezret is az illegálisan Itáliába érkezők száma.

Bakondi György hangsúlyozta: ezekben a kutatásban regisztrált számokról van szó, tehát csak azokról, akiket valamelyik hatóságnál nyilvántartásba vettek. Valójában nagyon sok migráns, miután eléri az olasz partokat, igyekszik elrejtőzni a hatóságok elől, az így Európába érkező emberek számát tehát csak becsülni lehet – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.