Fidesz: A bevándorlás együtt jár a terrorral

— A Magyarországon elfogott terrorista bizonyítja, hogy a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben járhat — jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben. Gyurcsány Ferenc újra hitet tett az Európai Egyesült Államok mellett, míg az MSZP elnöke a szociális intézkedésekkel kampányolt.

Bákonyi Ádám
2019. 04. 02. 6:53
null
Kocsis Máté szerint Hasszán F. példája szemléltette az Európában szükséges változásokat Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlamenti (EP-) választásig utolsó előtti alkalommal ült össze hétfőn az Országgyűlés, amit az ellenzéki pártok lényegében korteskedésre használtak fel. Hosszú idő után így Gyurcsány Ferenc is részt vett a Ház munkájában, napirend előtti felszólalásában pedig újra az Európai Egyesült Államok mellett foglalt állást. A DK elnöke szerint ez a szövetségi rendszer tudja felvenni a versenyt a világ legbefolyásosabb hatalmaival, Kínával vagy az USA-val. – Nem eladni akarjuk a szuverenitást, hanem másokkal közösen akarjuk gyakorolni – hangoztatta.

Gyurcsány azt fejtegette, hogy Orbán Viktor politikája az EU-ból való kilépéshez vagy kizárásához vezethet, pedig az ország érdeke az, hogy részt vegyen a „nemzetek nagy közös szövetségében”. Az unióból való kilépés lehetőségéről beszélt az MSZP elnök-frakcióvezetője is, mondván: a magyar kormány nyíltan szembemegy az európai értékrenddel. Tóth Bertalan szerint ezért pártjára hárul a magyarok képviselete az EP-ben, ahol a szociális Európáért, az egységes uniós, 236 ezer forintos minimálbérért, a 94 ezer forintos minimális nyugdíjért és a 20 százalékos maximális áfáért akarnak küzdeni.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában közölte: komoly közéleti szereplő nem kérdőjelezi meg Magyarország uniós tagságát, ugyanakkor tény, hogy a kormány akár konfliktusokat is vállalva képviseli az ország érdekeit. – A szocialisták egy halom stratégiai jelentőségű jogkört odadobnának a brüsszeli bürokratáknak, ám ettől sem a nyugdíj, sem a családi pótlék nem lesz magasabb – jelentette ki Dömötör Csaba.

Kocsis Máté szerint Hasszán F. példája szemléltette az Európában szükséges változásokat
Fotó: Mirkó István

Szerinte a jogkörök átadása mellett a baloldal egy szempillantás alatt legyengítené Magyarországot azzal is, hogy azonnali hatállyal végrehajtana minden migrációt ösztönző tervet, ezért a választók májusban „tömött sorokban” fogják az MSZP-t elutasítani. Gyurcsány Ferenc szavait az államtitkár úgy kommentálta, hogy a volt kormányfő neje, Dobrev Klára, a DK listavezetője az elmúlt hetekben folyamatosan az Európai Egyesült Államokért kampányolt, még „véletlenül sem Magyarországért”. – Önök nem magyar mezt viselnek, hanem a brüsszeli bürokrácia mezét, mert ebben anyagi érdekeltségük is van – utalt Dömötör az Európai Bizottság Altusnak nyújtott megbízására.

A Fidesz frakcióvezetője pedig a Magyarországon elfogott Hasszán F. példáján szemléltette, miért akar a nagyobbik kormánypárt változást Európában. Kocsis Máté emlékeztetett, hogy az elfogott terrorista húsz ember kivégzésé­ben vett részt, majd Európába jött, menedékjogot kért, és amikor a magyar hatóságok Ferihegyen őrizetbe vették, migránskártyát találtak nála. Szerinte nem lehet azt mondani, hogy helyesen jár el az EU, amikor névtelen bankkártyákat ad az ellenőrizetlen bevándorlóknak. – Az elfogott terrorista bizonyítja, hogy a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben járhat, aminek véget kell vetni – jelentette ki. Kocsis szerint az Európai Egyesült Államok ellen azért kell felemelni a szavunkat, mert ebben az esetben a bevándorlás, a migránskártya és a kvóták ügyébe sem lenne beleszólásunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.