Gulyás Gergely: Egy utolsó, nagy, közös erőfeszítésre van szükség

Döntött az operatív törzs: miután 2,5 millió ember felvette a koronavírus elleni oltást, életbe lépnek a korlátozásokat enyhítő intézkedések.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 14:37
GULYÁS Gergely
Budapest, 2020. március 11. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. A kormány megtiltja a száz fõnél nagyobb beltéri és az ötszáz fõnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását a koronavírus terjedése miatt. Beutazási tilalmat rendel el a kormány a koronavírus terjedése elleni intézkedések részeként az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkezõkre, kivéve, ha magyar állampolgárok. Intézménylátogatási tilalmat rendelnek el a magyarországi egyetemeken. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A jelenlegi számok mellett pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délutáni, rendkívüli sajtótájékoztatóján. Mint mondta, egy utolsó, nagy, közös erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a járvány harmadik hullámának csúcspontján, ezért mindenkit arra kérnek, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsa be a húsvéti ünnepek alatt is.

Gulyás Gergely elmondta,

az orvosok és ápolók megfeszített munkájára van szükség ahhoz, hogy az oltást mindenki időben megkaphassa, de nemsokára megkezdődhet a nyitás.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a gazdasági élet szereplőinek javaslatai alapján az alábbi döntésekről számolt be a miniszter:

a lakosság átoltottságának függvényében – vagyis miután 2,5 millió ember felvette a koronavírus elleni oltást – léphetnek életbe a korlátozásokat enyhítő intézkedések.

A kijárási tilalom este 10-re tolódhat ki, az üzletek pedig reggel 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva. – Valamennyi bolt kinyithat majd, ám biztosítani kell, hogy tíz négyzetméteren legfeljebb csak egy vásárló tartózkodjon. A szolgáltatásokra a március 8. előtt hatályban lévő szabályozások fognak vonatkozni – fejtette ki Gulyás Gergely. Hozzátette: a jelenlegi tervek szerint az iskolák (az óvodák, az általános-, és középiskolák) április 19-én nyitnak meg.

A tanárok oltása április 1-jén veszi kezdetét, és egy hét alatt minden pedagógusnak szeretnék biztosítani a védettséget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.