Kásler Miklós válaszolt: Van és lesz elég kórházi ágy

A miniszter a videóinterjúban közölte: a mentők már antigénalapú gyorsteszteket is használnak.

Forrás: Facebook2020. 10. 21. 16:33
KÁSLER Miklós
Budapest, 2020. oktber 15. Ksler Mikls, az emberi erforrsok minisztere Szarka Tams Kossuth-djas nekes, zeneszerz Missa Missio - Mise a legldzttebb vallsrt cm eladsnak sbemutatjrl tartott sajttjkoztatn az Emberi Erforrsok Minisztriumban 2020. oktber 15-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Teljes határozottsággal mondom, hogy igen: van és lesz elég kórházi ágy – mondta Kásler Miklós az Életközelben című műsor legújabb adásában, ahol az új gyorstesztek bevezetése mellett beszélt az orvosok átirányításáról, majd október 23. kapcsán nemzeti összefogásra buzdított.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője elmondta, hogy a betegek elhelyezésének legfontosabb rendezőelve az, hogy minél kevesebb kórházba kerüljenek fertőzöttek.

A miniszter közölte: a PCR-teszt mellett a mentők már antigénalapú gyorsteszteket is használnak, ami 15 perc alatt eredményt mutat. Ez azt jelenti, hogy még a kórházba érés előtt kiderül a szállított személyről, hogy fertőzött-e, így a kórházban már rögtön az ellátás helyére lehet vinni – tette hozzá.

Kásler Miklós a kórházi ágyak számával kapcsolatban újfent leszögezte: van és lesz elég kórházi ágy. A betegek elhelyezése tervszerűen történik, melynek legfontosabb rendezőelve az, hogy elkerüljék a kórházakban kialakuló fertőzési gócokat. A kórházakat három lépcsőben léptetik be a járvány elleni küzdelembe, melynek harmadik fázisa az összes kórházi ágy húsz százalékának felhasználása – mondta, s emlékeztetett: a kórházi ágyak 47 százalékán jelen pillanatban sem fekszik beteg.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az orvosok átirányításáról elmondta: ez a szám rendkívül csekély, még az intenzív terápiás orvosok esetében sem éri el a másfél százalékot. Az átvezénylés folyamata megterhelő, de az orvosi foglalkozás azért hivatás, mert áldozatokat igényel, és az orvos áldozatokat hoz. Ez a klasszikus orvosi tradíció – mutatott rá.

Az október 23-ai évforduló közeledtével emlékeztetett: 1956-ban a nemzet rendkívül fegyelmezetten, képességeinek és gondolkodásának legnemesebb tartalmait mutatta fel. Mi most azt tehetjük, hogy távolságot tartunk, maszkot viselünk, kerüljük a tömegeket, fegyelmezetten viselkedünk. Így foghatunk össze a nemzetért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.